Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

«Stikk UT!-SAMMEN» lanserer film

Bjørn Gunnar Ansnes Torsdag 3. februar 2022

2022 er «Frivillighetens år». friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Sunnmøre friluftsråd ønsker i samband med dette å få enda fleire til å bli med på sine «Stikk UT!-turar. Dei har difor valt å satse på «Stikk UT !-SAMMEN», og har no lansert ein film om dette. 

Filmen kan du sjå her: «Stikk UT!-SAMMEN»

I ei felles pressemelding vi har fått, skriv dei to friluftsråda:

– Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Sunnmøre friluftsråd jobber med Stikk UT! og for å få enda flere ut på tur SAMMEN. 2022 er «Frivillighetens år» og vi oppfordrer spesielt til at folk går turer SAMMEN.  Å være på tur sammen gir mange av oss en ekstra glede til turen, og er godt for kropp og sjel. Vi har verktøyet som gjør det enkelt å invitere noen på tur, helt gratis. Se vår første film om Stikk UT! Sammen på stikkut.no og facebook.

Frivillighetens år 2022

– Å bli invitert med på tur gir en god følelse, for da vet du at noen tenker på akkurat deg. Stikk UT! Sammen gjør det enkelt å gjøre en frivillig innsats og invitere til tur. Den kan være åpen for alle eller lukket for få. Det handler om å rekke opp ei hånd og spørre noen. I «Frivillighetens år 2022» vil vi fokusere på å gå på tur sammen og det gjør vi gjennom hele året. Frivilligheten skaper glede, tilhørighet og gode sosiale møteplasser og har lange tradisjoner i Norge. Tar du initiativ til en Stikk UT! Sammen tur i år kan du se på det som en dugnadsinnsats og slik være med på markere «Frivillighetens år 2022.»

– I Stikk UT! Sammen- filmen som vi «slipper» 3.februar ser vi folk i alle aldre og flere ungdommer. Vi starter året med å slå et ekstra slag for ungdommen!  Det er lett å gå på tur sammen og for ungdom i ungdomsskolene, videregående skole og høgskolene er det viktig med en aktivitet som er lett å få til sammen. Du kan gå dit du vil og bruke den tida du vil.

Stikk UT Sammen – Vintertur. Foto: Andreas Winter

Folk vil ut på tur sammen

– Friluftsrådene gjennomførte i 2015 og 2020 en spørreundersøkelse blant Stikk UT!-brukerne og det sosiale aspektet ble trukket fram som viktig. Mange av deltakerne svarte at de gjerne ville invitere venner, familie og kollegaer med på Stikk UT!-tur. Innsikten vi har fått med Stikk UT! Sammen i 2021 sier oss at folk vil invitere til alle type turer med turselskap i alle aldre. 

Sammen – du finner den nye funksjonen i Stikk UT!-appen!

– I Stikk UT!-appen finner man Stikk UT!-turer gjennom hele året og i tillegg kan man finne enda flere turtips om man skrur på filteret i kartet som viser alle turer fra morotur.no.  Stikk UT! Sammen finner man som en egen funksjon i Stikk UT!-appen. Du kan både invitere til en tur, eller bli invitert av andre. Lag og organisasjoner kan også legge inne sine fellesturer her. Turene trenger ikke være til ett Stikk UT! -turmål, det kan like gjerne være en nærtur eller en tur kombinert med dugnad. Appen er gratis! Det er like verdifullt om det er to eller flere med på tur, det viktigste er at man er SAMMEN.  Stikk UT! Sammen kan medvirke til å hindre utenforskap og ensomhet.

For meir informasjon, sjå «stikkut.no»

Publisert: 3. februar 2022, 11:20