Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stikk UT! med nytt opplegg: Vinterfotturar!

Dordi Jorunn Halle Fredag 20. november 2020

Friluftsråda for Sunnmøre og Nordmøre og Romsdal kjem no med eit nytt Stikk UT!-opplegg, nemleg vinterfotturar. Det kjem i tillegg til Stikk UT! Ski, det er spennande for det er slett ikkje stabilt skiføre heile vinteren i fylket vårt. På Nordmøre er det berre 3 kommunar som er med på Stikk UT! vinterfotturar, nemleg Sunndal, Smøla og Kristiansund. Men det blir Stikk UT! ski i Surnadal.

I Sunndal er det 8 fine vinterfotturmål: Seljebøvatnet, Røkkumskogen, Valset rundt, Flåvegen, Drivapromenaden, Håsøran, Grøa rundt og Rundtur Øksendal. 

Sesongen varer frå 15. desember til 2. påskedag.

Utdrag frå pressemelding frå Friluftsråda i Møre og Romsdal:

Nytt Stikk UT! -konsept i vinter:

15. desember starter vi opp ny Stikk UT! -sesong. Og det er med stor glede vi nå kan tilby ett nytt konsept, nemlig vinterfotturer!

Dette er noe som har vært etterspurt lenge. Vi vet at mange har ønsket å drive med Stikk UT! om vinteren også, men så langt har vi kun hatt tilbud til de som liker å gå på ski. Men nå har vi fått med oss 17 av våre 25 medlemskommuner til å finne fram vinterturmål. Sesongen kjøres parallelt med Stikk UT! Ski og varer fra 15. desember til 2. påskedag. En finner fram til turmålene ved å søke i kartet på stikkut.no. Her kan en velge om en vil søke opp skiturer eller vinterfotturer. Registrering gjøres på samme måte som ellers, men det blir to ulike lister alt etter om en registrerer ski- eller fotturer.

Ingen spesiell tilrettelegging, så ta hensyn til vær og føre.
Dette er i første omgang et prøveprosjekt og vi er spente på hvordan det blir mottatt.
De fleste turene ligger i ytre strøk, der snøen og vinteren ikke holder til så lenge om gangen. Vi har plukket ut kyst-stier, nærturer, gapahuker som vi håper og tror skal være greie å gå til hele vinteren. Det er viktig å være klar over at dette er vanlige turmål som ikke blir tilrettelagt på noen som helst måte. Som regel vil turene være fine å gå, men kommer det mye snø blir de ikke brøytet, og det blir heller ikke strødd om det skulle bli glatt. Så folk må selv ta ansvar og vurdere når det er fint å gå. For mange vil nok brodder og gå-staver være til god hjelp gjennom vinteren.

Turene blir merket med blått Stikk UT! Skilt, og ved hvert turmål finner en kodeklistermerke med koden på. Denne registrerer på stikkut.no.

På Sunnmøre blir det ca. 75 turer å velge mellom i følgende kommuner: Fjord, Giske, Ålesund, Stranda, Sula, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda og trolig Ørsta.

Det blir ikke fullt så mange på Nordmøre og i Romsdal, men en vil finne om lag 45 turer i disse kommunene: Aukra, Gjemnes, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Smøla og Sunndal.

Stikk UT! Ski utvider også
Stikk UT! Ski-tilbudet har eksistert siden 2017. I vinter kan en finne om lag 120 Stikk UT! Ski-turmål rundt om i fylket. Dette er turmål som ligger i oppkjørte løyper og vi samarbeider med hundre idrettslag om dette unike tilbudet. I vinter utvides tilbudet både sørover og nordover i fylket. I nord blir det Stikk UT! Ski i Aure kommune, samt at Heim og Tingvoll utvider med nye skiområder. På Sunnmøre vil en finne nye turer i Volda (Hornindal) og i Vanylven.

Ansvarlege for Stikk UT!: 
Marte Melbø, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og May Britt Haukås, Sunnmøre friluftsråd

Les meir om Stikk UT! her:

https://www.stikkut.no/

eller her:

https://www.stikkut.no/nyheter/nytt-stikk-ut-konsept-i-vinter

 

 

 

 

Publisert: 20. november 2020, 11:15