Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stikk UT! –maraton – ny utfordring med mulighet for diplom og premier

Jon Olav Ørsal Torsdag 22. august 2019

Friluftsrådene i Møre og Romsdal ønsker å være med på den landsomfattende markeringen av Friluftslivets uke, 31.august -8.september. Det gjør vi ved å invitere nye og gamle Stikk UT! -deltakere med på en spennende utfordring, nemlig Stikk UT!-maraton!
Hvor mange turer kan vi klare å gå denne uka? Alt bygger på det kjente Stikk UT! -konseptet, med de samme 398 turmålene å velge mellom i våre 30 kommuner.
Denne uka settes friluftsliv på dagsorden, og dette er vårt bidrag blant mange små og store arrangement rundt om i hele landet. Vi mener selv at Stikk UT! er landets beste turtrim, og gjennom denne utfordringen har vi en mulighet til å vise det til resten av landet også.

Ny utfordring
Hvor mange Stikk UT! turer klarer du/vi å gå i løpet av de ni dagene friluftslivets uke varer? Du velger selv hvilke Stikk UT! -turer du vil gå. Gå gjerne til samme turmål hver dag, for det er antall turer som teller, ikke turmål. Samtidig blir dette en utfordring til hver og en av oss om å legge inn noen ekstra Stikk UT! -turer i ei tid på året hvor det kan være lett for at tur-aktiviteten begynner å avta. Sett deg et personlig mål og gå så mye som mulig. Ofte trenger en litt motivasjon for å komme seg ut. Nå på høsten kan det være ekstra tungt å komme seg ut om været er dårlig og kveldene blir mørkere. Hvis du går en tur hver dag, så har du faktisk gått 9 turer i Friluftslivets uke.

Bli med på StikkUT Maraton oppfordrar Friluftsrådet. Foto Friluftsrådet NR

Gamle og nye deltakere ønskes velkommen til å registrere seg på Stikk UT!
Turene registreres på vanlig måte og inngår i den ordinære Stikk UT! -tellinga. Samtidig setter vi opp en egen telling og toppliste for disse ni dagene. Om en ikke ønsker å stå på topplista, kan en selvsagt reservere seg mot det. Turene blir uansett registrert i den ordinære lista. På denne måten finner vi ut hvor mange turer som blir gått denne uka, og vi kan vise resten av landet hvor tur-glade vi i Møre og Romsdal er. Dette er også en fin anledning til for de som ikke har gått sju turer enda, om å oppnå kravet om sju turer (seks for barn under 10 år) så en kan kjøpe seg det populære Stikk UT! -kruset.

Daglige premier og diplom
Hver dag, kl.09.00 trekkes flotte premier til deltakerne, alle turer som blir registret innen kl.24.00 dagen før, er med på den daglige trekningen. Vi trekker en hovedpremie etter ukas slutt. Premier og vinnerne publiseres på hjemmeside og facebook til friluftsrådene i Møre og Romsdal.
Alle som registrerer 7 turer eller mer får en egen Stikk UT! -maraton diplom, med navn og antall turer påskrevet.

Bålkos! Foto Friluftsrådet NR

Friluftslivets uke

Friluftslivets uke er en årlig markering av norsk natur og friluftsliv – og hele Norge inviteres med ut på tur! Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor. Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.
Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2018 ble det registrert over 1300 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken. Besøk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å se hvilke arrangementer som foregår der du bor!

Kontaktinformasjon:
Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal Marte Melbø, marte@stikkut.no tlf: 47 25 20 12
Sunnmøre Friluftsrådet May Britt Haukås, may@friluftsraadet.no tlf: 97 70 96 53

Publisert: 22. august 2019, 16:00