Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgangtur til Brøskehagen i Stangvika

Jon Olav Ørsal Torsdag 24. juni 2021

Torsdag gjekk turen til Brøskehagen, og 33 entusiaster møtte fram for å gå turen til Brøskehagen hyttefelt. Solen var dessverre ikke å se, men til alt hell var det oppholdsvær selv om tåka hang lavt. Turen fram til den ytterste hytta tok ca. 45 min., og det er en passende lengde for denne gruppen. Det var mange flotte hytter å se langs veien utover, og dette er et fint felt som ligger langs sjøkanten. Det var nesten sammenlignbart med Tjøme hvor svaberg ligger langs stranda. På den ytterste hytta var det sågar satt opp en brygge for å lette ankomsten til sjøen.

Etter turen var det kaffepause ved småbåthamna på Svissholmen. Foto: Sverre Kjølstad

Det var parkering ved Brøske gård, og da blir det vandring i ca. 1 km. langs fast veidekke. Enkelte ga uttrykk for at det var i lengste laget å gå etter oljegrus, og foreslo parkering ved fabrikken i Brøskehagen. Synspunktene ble tatt på ordet, og hvis det blir tur dit neste år er det inngått avtale med grunneieren om parkering. Så var det samling på Svissholmen for kaffepause, og det er kanskje høydepunktet med turen hvor det sosiale kommer til sin rett. Dessverre var det en sjenerende vind fra vest, og det gjorde oppholdet litt kortere enn vanlig.

Neste torsdag går turen til Nauståfossen ved Kårvatn, og vi håper det blir like bra oppslutning da. Det er siste turen før sommerferien.

Fra Svissholmen – flott anlegg til småbåtfolket. Foto: Sverre Kjølstad

Etter turen smakte det godt med ein kaffedråpe. Foto: Sverre Kjølstad

Først publisert: 24. juni 2021, 19:00 - Sist oppdatert: 25. juni 2021, 05:20