Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgangarene tok turen til Todalen, fin tur i Toåa tursti

Dordi Jorunn Halle Torsdag 17. juni 2021

25 spreke stavgangere møtte på Bordholmen i Todalen for tur i Toåa Tursti i dag. Etter en periode med regn og dårlig temperatur fikk vi en fin dag med litt sol og behagelig temperatur. Toåa Tursti ble åpnet 14. juni 2020, med litt påfyll av grus i mai i år.

Pause ved gapahuken i Gunnøya. Foto: Sverre Kjølstad.

Stopp underveis for å få litt orientering om turstien og området. Foto: Sverre Kjølstad.

Høsten 2019 ble det satt ned en prosjektgruppe som skulle utrede mulighetene for en sti langs elva Toåa. Gruppen bestod av Michal Heimlund, Nils Ove Bruset, Ståle Ansnes, Elinor Bolme og Carsten Bohle, med førstnevnte som prosjektleder. Gruppen arbeidet raskt og effektivt, og en god del arbeid ble utført allerede samme høst. Det var Per E. Gjeldnes Maskin som utførte maskinarbeidet, noe prosjektgruppen var svært godt fornøyd med.

Infotavle med sponsornavn. Foto: Sverre K.

Fin fiskeplass. Foto: Sverre K.

Total kostnad for hele anlegget kom på 1,3 mill, og ble tilgodesett med kr. 550 000 i tippemidler, og resten på kr. 750 000, ble finansiert med dugnad, basarer, og ikke minst sponsorer. Enkelte sponsorer bidro med beløp i hundre tusen klassen, og da monnet det fort.

Kjekt å gå tur i lag! Foto: Sverre K.

Ved Båthølen er det oppført en flott gapahuk og fiskerampe for rullestolbrukere. Det er opparbeidet parkeringsplass ved Bønnavollan, og stien går i fine omgivelser langs med elva og fram til Halsabrua. En trimtur som absolutt kan anbefales. Her kan en trille barnevogn, og det er tilrettelagt for rullestolbrukere. Ved rolig gange tar turen ca. en time tur/retur.

Mange takk til Sverre Kjølstad for tekst og bilder!

Kaffepause på Bordholmen. Foto: Sverre K.

Anders og Vidar fremst, her er det mye å prate om. Foto:Sverre K.

Publisert: 17. juni 2021, 14:59