Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgangarane på tur til Bettennesset

Sverre Kjølstad Torsdag 23. september 2021

Værmeldingene var ikke de beste i dag, og de lengre vi kom mot Betna tiltok nedbøren i styrke. 21 deltakere møtte godt kledd for dårlig vær, og vi kom oss gjennom rundturen. Her var valget mellom lang og kort distanse, og de fleste tok den lengste turen.

Hovedhuset. Foto: Sverre Kjølstad

Vi var inviterte til eiendommen til Helge Røv for kaffepause, og han stilte med fritt valg mellom snekkerverkstedet og fjøset. Begge deler flott restaurert siden de overtok eiendommen i 2000. Opprinnelig var det arv til kona Marny som var i slekt med tidligere eiere av småbruket. Helge anbefalte at vi valgte snekkerverkstedet da det var satt på varme til vi kom. Det var ikke noe dårlig valg, og en vart imponert over hvor koselig de hadde innredet det tidligere snekkerverkstedet. Helge gav oss en orientering om tidligere eiere, og hva som er gjort siden de overtok. Her er det nok utført en stor dugnadsinnsats, men som Helge sa har det vært et trivelig arbeid å holder på med. Stor takk til Helge som stilte med oppvarmet lokale, og det ble en lang kaffepause i trivelige omgivelser.

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

Neste torsdag er det Bøkeskogen i Stangvik som står for tur – se nærmere annonsering i Driva, Todalen.no og Trollheimsporten.

Først publisert: 23. september 2021, 16:50 - Sist oppdatert: 24. september 2021, 06:17