Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgang i Surnadal Pensjonistlag

Sverre Kjølstad Onsdag 12. mai 2021

Så var det endelig klart for årets første tur for stavgang-gruppa. Vanligvis har vi vært i gang rundt 20. april, men pga. Coronarestriksjonene og full vinter i april ble starten noe utsatt.  Stavgang-komiteen måtte dessverre konstatere at Bitten og Kristian Ranes gjekk ut i år, og Brynhild og Svein Tjelle kom inn. Bitten og Kristian har lagt ned en stor innsats gjennom mange år, og vi takker for arbeidet de har lagt ned for gruppa. Når det er sagt er vi sikre på at Brynhild og Svein blir verdige arvtakere.

En liten pause ved en god benk med fin utsikt. Foto: Sverre Kjølstad

Første turen var lagt til Svinvikrunden, og Svein kunne ønske 18 deltakere velkommen på tur.
Dette er en Stikk-ut tur som er svært populær, og i helgene er parkeringsplassen nesten full.

To som ikke ville være med på benken. Foto: Sverre Kjølstad

Veien ble åpnet i 1898, og var den første veien ut av bygda for todalingene. Veien i Langkleiva var inndelt i roder, og gårdbrukerne hadde ansvaret for vedlikeholdet av hver sin rode. Før en kommer til Svinvik er veien bratt og svingete, og snart kom kravet om bedre vei når bilene ble mere utbredt. Den nye veien nærmere sjøen ble åpnet i 1938, og var i bruk fram til tunellen kom i 2001.

Kaffepause i Svinviks arboret. Foto: Sverre Kjølstad

Som vanlig var kafferasten lagt til Arboretet, og det ble en koselig stund før alle dro hjem. Vi kunne også glede oss over at en del Rododendron allerede var i full blomst. Neste tur møtes vi på Hamnes.

Rhododendroen blomstrer. Foto Sverre Kjølstad

Rhododendroen blomstrer. Foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 12. mai 2021, 18:30