Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgang fra Svorka i Bøverdalen.

Sverre Kjølstad Torsdag 9. juni 2022

29 spreke pensjonister la ut på stavgang fra gårdene i Svorka i dag. Været var sol fra skyfri himmel, og behagelig temperatr. Det var en fin vei med grus i hjulsporene, og gras midt etter veien. Terrenget var også bra med litt småkupert og lette motbakker. 

Fra den første gården hvor vi parkerte. Foto: Sverre Kjølstad

En må bare slå fast at pensjonistene i Surnadal er spreke folk, som har to trimgrupper å forholde seg til, nemlig fjellgruppa og stavganggruppa, og begge har bra deltakelse med rundt 30 deltakere hver.

Fra den andre gården, som brann ned. Foto: Sverre Kjølstad

I dag gjekk vi litt lenger enn til den restaurerte høyløa som ligg på høyre side av veien, etter ca. en halvtimes gange. 

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

Vel tilbake ved Svorka gårdene var det tid for kaffepause, og alle koste seg i det flotte været. Brynhild Tjelle oppfordret Lars Magnar Bævre til å svare på spørsmål som var relevante om gårdene, og Lars Magnar stilte villig opp. Blant annet fikk vi høre at en av gårdene strøk med i brannen i 1918, men ble oppattbygd like etterpå. 

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

For å komme til Svorka tar man Fv 54 til Bæverfjord, tar deretter veien opp Bøverdalen i ca. 5 kr, før man tar av til høyre og følger gårdsveien i ca. 2 km. før gårdene dukker opp. 

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

Torsdag 16. juni er det Igltjønna i Rindal som står for tur. 

Publisert: 9. juni 2022, 15:39