Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stavgang fra Nordvik til Haltbakken

Sverre Kjølstad Torsdag 12. mai 2022

I dag var det oppmøte ved Rabbleet på Nordvik, som ligger ned for Sollia boligfelt. 29 spreke pensjonister startet ned Slettnesveien, videre forbi Åsbøhagen som er blitt en fritidsbolig som er utleid til tyske turister i sommerhalvåret. Videre langs en skogsvei før man kommer opp til Haltbakkveien. Litt lengre ned kommer en først til Sjøtrøa som også er blitt en fritidseiendom, og som de senere årene har satt opp mange nye bygg beregnet på fritidsaktiviteter. Denne eiendommen er på 28 mål dyrkamark, og den er meget velholdt til enhver tid.

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

Den første eiendommen en kommr til i Haltbakken er Skoglund, videre til hytta som var bygd av familien Ormset. Deretter Mellom-Haltbakken og Granlia, og ytterst Ytre Haltbakken.

Fra kaffepausen. Foto: Sverre Kjølstad

Ved naustet til Mellom-Haltbakken har grendalaget på Nordvik satt opp postkasse for registrering av personer som går tur til Haltbakken. Den er godt besøkt både av nordvikgardinger og andre som kommer mere langveis fra.

Flott eiendom ved sjøen i Sjøtrøa. Foto: Sverre Kjølstad

Været var dessverre ikke det beste da vi startet med regnbyger, men etter hvert lyste det opp, og vi fikk en fin tur med høvelig tur-vær. Vi hadde alliert oss med Magnar Gjeldnes for bruk av gapahuken til kaffepausen. Riktignok er gapahuken stor, men i dag ble den for liten, og et 10-tall måtte ty til båtstøa for å nyte medbrakt. Likevel vart det en trivelig pause i godt lag, og det sosiale er like viktig som trimmen.

På tur heim fra Haltbakken. Foto: Sverre Kjølstad

Neste torsdag møtes vi ned for Åsskard kirke.

Kaffepause. Foto: Sverre Kjølstad

 

Publisert: 12. mai 2022, 14:48