Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Sondre og Maris Påskequiz – Skjærtorsdag

Sondre og Maris Påskequiz – Skjærtorsdag

Ole Petter Talgø Torsdag 21. april 2011

Med påske hører gjerne quiz med, og i år har vi også påskequiz her på Todalen.no i regi Sondre og Mari. Dette vil være av typen man er vant med fra TV-påskenøttene.

Quizen vil komme i fire deler, en del hver dag fra i dag frem til 1. påskedag. Når man har løst oppgavene for alle dagene, vil man komme frem til en setning, som sendes inn til epost: red@todalen.no eller via vårt kontaktskjema. Svarfristen vil være 2. påskedag kl. 13.00, og vi annonserer fem vinnere blant de med riktig svar utpå dagen 2. påskedag. Alle med riktig svar er med i trekningen.

Alle oppgavene er relatert til Todalen, og det vil være mulig å finne svar på ting man ikke vet på Todalen.no, Todalen.net eller annen Todalsrelatert litteratur.

Nedenfor finner du første oppgave, og første ord i setningen. Ikke send inn svar for hver dag, men vent til 1. påskedag med å sende inn svar. Da vil vi også legge med en utskrivbar versjon av alle oppgavene.

Ut fra hintene nederst finner du ett eller flere ord som passer inn. Løsningsordet finner du ved å lese de gule feltene nedover. De grå feltene er mellomrom.

1. Populært «Vannhull»
2. Bruforkjemperen Ola bor her
3. Produktet Todalen Meieri var mest kjent for
4. Begivenhet hver Langfredag
5. Talgø sitt utstillingslokale
6. Bygdas «Cafe»
7. «Naturlig» destinasjon i påskefjellet
8. Trimposten lengst mot vest
9. Bygning som stod ferdig i 1900
10. Bygdas eget «badeland»
11. Far til Kåre og Steinar
12. 150års jubilant
13. Vinner av Månadens Bilete for mars

Først publisert: 21. april 2011, 05:00 - Sist oppdatert: 20. april 2011, 23:27