Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Skonnerten Ideal på Todalstur – du verden for ein flott båt

Jon Olav Ørsal Fredag 4. juni 2021

Fredag kveld kom skonnerten Ideal frå Kristiansund på besøk innovar fjordane, og gjorde snumanøver innerst i Todalsfjorden.  Det var nok mange som spekulerte på kva ærende båten hadde, men vi trur at den rett og slett berre tok seg ein tur i det fine sommarvêret. Gradestokken balanserte utover dagen på rundt 30 grader i skuggen. og da var det nok godt å kome seg ut på bøljan blå og få litt avkjøling. 

Dersom du er interessert i meir info om skonnerten Ideal, så kan du lese litt nedafor, eller du kan gå til nettsida for Ideal.

Ideal med Snøfjellet og Skjeringfjellet i bakgrunnen. Foto: Jon Olav Ørsal

Skonnert IDEAL er en tremastet skonnert på 120 fot. Fartøyet blir en kopi av en skonnert som ble bygget i 1910 ved Skaalurens Skibsbyggeri i Rosendal Hardanger. Målet er å bygge et vakkert, hurtigseilende og trygt fartøy med gode bruksegenskaper – solid forankret i en dokumenterbar kulturhistorisk tradisjon.

IDEAL har hjemmehavn i Kristiansund og vi har som målsetning å gi et godt og levende bidrag til alle maritimt interesserte i byen og distriktet. Vi har et stort ønske om å videreføre Kristiansunds maritime historie. Skonnerten IDEAL vil bli en stolt representant for sjøfartsbyen Kristiansund. Vi mener å ha en god bruks- og driftsplan for fartøyet. 

Skonnert IDEAL av Kristiansund skal først og fremst bli barna og ungdommenes seilskute. Vi skal utvikle et solid pedagogisk tilbud som omhandler lokal maritim kultur, historie, geografi og naturkunnskap.  Velkommen til Skonnert IDEAL av Kristiansund sine nettsider.

Skonnerten Ideal passerer Drøppingstranda. Foto Jon Olav Ørsal

Publisert: 4. juni 2021, 18:28