Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Skjærtorsdag: Tradisjonelt seterrenn

Skjærtorsdag: Tradisjonelt seterrenn

Sverre Kjølstad Fredag 30. mars 2012

Påsken nærmer seg med stormskritt, og på Nordvik er man i full gang med å planlegge det tradisjonelle seterrennet på skjærtorsdag som i år arrangeres for 84. gang. Det har sett dårlig ut med skiføret på setra i år, men i dag har snøen lavet ned, og vi krysser fingrene og håper på mere snø fram til skjærtorsdag. Imidlertid har vi en alternativ løsning for arrangementet hvis det ikke blir nok snø. I 2003 var det også snømangel på setra, og da ble det gjennomført konkurranse med natursti, snøballkasting og kringelhauking.

Deltakelsen var stor og ble gjennomført med stor entusiasme, og etter endt dyst hevdet de fleste at dette var minst like populært som skirenn. Så et lignende opplegg tar vi sikte på å gjennomføre også i år hvis snøen uteblir. Mange hevder at det er like viktig med trim for hjernen som resten av kroppen, og kan vi trimme noen hjerneceller med natursti og unngå Alzheimer og annet «pukmakt» så er det veldig bra. Vi starter med busstransport fra Øygarden og opp til setra kl. 1100, og det kjøres flere turer ved behov. Billettpris kr. 20. Langrennet starter kl. 1200, kulerennet ca kl. 1300, og hopprennet ca kl. 1400. Ellers blir det salg av kaffe, saft og varme pølser. Og ikke å forglemme loddsalget!

Opprinnelig var det bare langrenn og hopprenn fra starten i 1928, og den tradisjonen ble holdt i hevd fram til 1990-tallet, hvor kulerennet kom i tillegg. Det har også vært forsøk med Super G og Fjelltelemark, men det ble avviklet etter noen år. I mange år var det satt opp vandrepokal for beste tid i langrennet, og den måtte utøveren ta 3 ganger for å få den til odel og eie. De siste 20 – 30 årene har det vært idealtid i langrennet, og det er kanskje mere vennlig for de som holder en mere moderat fart.

Etter endt dyst samles vi i forsamlingshuset til After Ski med salg av middag, kaffe og andre godsaker! Dørene åpnes kl. 2000.

Vi ønsker alle velkomne til Nordviksetra og forsamlingshuset!

Publisert: 30. mars 2012, 22:00