Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Skarvdag i Bøfjorden

Skarvdag i Bøfjorden

Reidar Østvik Måndag 17. september 2012

Søndag 16. dro vi til årets nest siste museumsdag i Sjøbruksmuseet i Bøfjorden. Temaet for dagen var «Om Skarven», ved naturforsker Nils Røv. Museumsdagene i Bøfjorden er noe for seg selv. De startet i 1995, og har seinere vært gjennomført alle søndager hver sommer fra midt i juni måned til ut september. Museet åpner kl. 13, og det serveres kaffe, kaker, og bakels frem til kl. 15, når dagens tema-program starter.

Denne gangen leste først museumsvert Bernt Bøe et stykke fra Hans Hyldbakk-følgetongen «Ei haustferd», før Nils Røv, som bl.a har arbeidet med skarv i NINA, tok oss med på ei interessant beretning om skarvens liv og levnet på kysten av Midtnorge og nordover. Etter dette kåseriet var han ellers ikke snauere enn at han dro frem munnspillet og spilte noen fine melodier.

Disse arrangementene, som Bøfjorden Historielag nå har holdt hver sommer i 17 år, er imponerende på mange måter, og viser en kulturinteresse og vilje til gjennomføring som er helt enestående. Hver gang har programmet en forteller som beretter om nye tema, som kan variere over hele kulturområdet. – Og publikum fyller lokalet!  Søndag 23. er siste dag i denne sesongen, og da behandles temaet «Ronkall og anna overtru». Denne dagen serveres det dessuten Baill-middag.  Utrolig bra!

Publisert: 17. september 2012, 20:21