Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Siste dans med «Surnadals hyllest til Pink Floyd» på Laksefestivalen

Siste dans med «Surnadals hyllest til Pink Floyd» på Laksefestivalen

Rune Dalager Tysdag 18. juni 2013

Ensemblet bak vinterens store Pink Floyd-prosjekt på Kulturhuset i Surnadal er nå klare for en siste runde med suksesskonserten. Dette skjer på Lakefestivalens utescene på Skei fredag 21 juni. Ensemblet er hyret inn av Norsk Laksefestival til å være hovedband denne kvelden. De 15 musikerne, -som utelukkende består av musikere og vokalister fra Surnadal, skal nå flytte det 16 låter lange og storslagne Pink Floyd-showet, som før har vært framført innendørs i Storstuå i Surnadal Kulturhus og i Braatthallen i Kristiansund ut i friluft og sommervarme.

-Vi har holdt konsertformen godt vedlike etter showene i Kulturhuset og Braatthallen tidligere i vinter, så dette gleder vi oss masse til, sier Rune Dalager. Bookingen ble gjort ganske kjapt etter at Janne og Ragna fra festivalstyret hadde hørt oss, så dette har vært klart en god stund, og har ligget i planene våre helt siden i februar. Vi har lenge gledet oss til å få lov til å være hovedband på en sånn flott scene på et så stort arrangement. Vi er veldig beæret over tilliten laksefestivalstyret viser oss, som vil satse på oss som hovedattraksjon på hovedscenen den første konsertkvelden. Det er stor stas, og viser at festivalen støtter og tar lokal kultur og musikk på alvor.

-Vi har hatt noen helgesamlinger siden vi spilte i Braatthallen i april, og føler oss godt forberedt. Både denne, -og konsertene i Storstuå i februar fikk jo veldig god mottakelse både blant publikum og avis- og nettstedskritikere, og nå er det viktig at vi ikke leverer noen dårligere forestilling når vi tar med oss forestillingen utendørs. Selv om Pink Floyd etterhvert ble kjent som et ganske massivt arena-konsert band er denne settingen enda mer krevende for oss. Man må huske på at dette er midt på sommeren, og visuelle effekter av lyseffekter osv ikke kommer til å bli så framtredende på grunn av at det er ganske lyst, selv om vi ikke begynner konserten før nærmere kl 23.00. Det betyr at vi må fokusere enda mer på det musikalske aspektet ved showet.

-Det er Stagepartner AS fra Braatthallen som skal levere teknisk produksjon for oss på Laksefestivalen, og det er jo perfekt siden de kjenner forestillingen meget godt etter at vi var hos dem og spilte tidligere i vår. Det tekniske utstyret og personalet holder meget høy kvalitet og med Vegard Hoel som lysmann og Rune som vanlig bak lydmikseren vil de fleste aspekter ved showet bli meget godt ivaretatt, sier musikalsk leder Rolf Paulsen. Alle involverte har altså allerede vært med på å gjennomføre denne konserten en eller flere ganger før, og vi fikk skikkelig god kjemi med folkene fra Stagepartner når vi var i Kristiansund, så dette ser vi virkelig fram til.

Musikerne i prosjektet ”Surnadals hyllest til Pink Floyd” er plukket fra ulike leirer i Surnadals musikkmiljø og består av en god miks av unge og mer etablerte musikere, de fleste med bakgrunn i andre band og prosjekter. Vi kan nevne blant annet Karstein Mauset fra ”Perikom”, Stein Boge, Brage Kristian Einum og Oddbjørn Sponås fra ”Batteri” og Jøran Norman og Frank Hannasvik fra ”Bohemian Cardigans”. (det sistnevnte bandet skal for øvrig varme opp publikum før Pink Floyd-hyllesten begynner.)

Surnadals Hyllest til Pink Floyd består av følgende musikere:
Slagverk: Oddbjørn Sponås
Perkusjon: Frank Hannasvik
Bass: Torbjørn Kvande
Tangenter: Rolf Paulsen og Brage Kristian Einum
Gitarer: Ola Langli, Jøran Normann, Stein Boge
Saksofon: Sander van der Loo
Backing Vocals: Kikki Moe, Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand
Vokalsolister: Kenneth Grytskog, Halvor Drøpping, Karstein Mauset
Rune Dalager er produsent og lydtekniker og Rolf Paulsen er musikalsk leder.

– Det er alltid gøy å kunne vise fram mangfoldet av musikere som finnes i ulike aldrer og tilhørigheter rundt om i Surnadal, et sted med lange tradisjoner for musikk og kultur. Det viser at det kan spire og gro godt på et relativt lite sted bare forholdene og rammene legges til rette for det, sier Dalager. Dessuten er det veldig spennende å blande musikere som ikke jobber så mye sammen til vanlig, og se hva som skjer. Det er ofte veldig inspirerende og utviklende med nye relasjoner og input fra andre enn de en til vanlig omgir seg med. Det kan man se resultatene av på denne forestillingen. Vi håper så mange som mulig tar turen for å se og høre konserten, det er vel verdt å få med seg, spesielt siden dette er absolutt siste sjanse. Vi kan love at vi vil overraske publikum også denne gangen.

Konserten finner altså sted på Utescenen på Skei foran torgplassen, fredag 21 juni. ”Surnadals Hyllest til Pink Floyd” starter ca klokken 23.00. Bohemian Cardigans varmer opp publikum i forkant.

Med vennlig hilsen Rune Dalager og Rolf Paulsen.

Publisert: 18. juni 2013, 22:11