Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Seterrennet for 87. gang – oppdatert

Sverre Kjølstad Torsdag 2. april 2015

For 87-ende gang ble det tradisjonelle Seterrennet arrangert ved Nordviksetra på skjærtorsdag. Værutsiktene var ikke de beste, og i morgentimene lavet snøen ned. Etter hvert gjekk det over til byger med opphold innimellom. De som hadde firhjulstrekkere kjørte helt fram til parkeringsplassen ved setra, mens de som ikke hadde dette utstyret måtte ty til traktorskyss med henger.

020

Ingrid Nordvik og Torgunn Nordvik – veteraner på startstreken. Foto. Sverre Kjølstad

Første post på programmet var langrenn, og her var det kort løype for de minste med 5 deltakere, og lang løype for de viderekomne med hele 45 deltakere. De minste uten konkurranse, men i lang løype ble det seier til Ragnhild som var bare 12. sek fra idealtiden. En del klagde over ski som «lugget» i nysnøen hvis en ikke hadde funnet det rette underlaget. Ikke så helt enkelt dette med skismurning under vanskelige føreforhold, noe vi fikk oppleve til fulle under VM i Falun i vinter, selv om det var topp eksperter som hadde ansvaret for skismurningen.

Så var det klart for kulerenn, og her var det en spektakulær løype med høy vanskelighetsgrad, og en luftig spretthopp som avslutning på løypa. Ikke alle kom fram til spretthoppen, men måtte ty til en del knall og fall før de kom så langt. Andre hadde godt grep på denne øvelsen, og fullførte med svikt i knærne i rene Kari Traa-stil. Deltakerne var oppdelt i to klasser, henholdsvis barn og voksne. I den minste klassen ble det seier til Hedda Bratt, mens Thomas Røe trakk det lengste strået i voksenklassen. Mens dette pågikk tittet solen også fram en kort periode, noe som gjorde det straks triveligere.

Deretter samles alle i hoppbakken, men da var værgudene skikkelig umedgjørlige, og snøen lavet ned mens dette pågikk. Det var tydelig at dårlig vær hadde ingen innflytelse på utøverne, og vi fikk mange luftige svev både av store og små. Dessverre ble det dårlig bildekvalitet på grunn av snøværet. Seier til Kristoffer med en halv meter foran John.

Til slutt premieutdeling, og alle som deltok i de forskjellige øvelsene fikk premie, noe som selvsagt var populært blant de minste. Ca 70 personer hadde funnet veien til setra selv om været ikke var det beste, noe arrangørene var godt fornøyd med.

Bildegalleri fra Seterrennet 2015    Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 2. april 2015, 21:05