Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Skjærtorsdag: Seterrennet 2014

Sverre Kjølstad Fredag 11. april 2014
Bilde frå Norviksetra 2006.  Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Bilde frå Norviksetra. Seterrennet i 2006. Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Som kjent er det tradisjon å arrangere Seterrennet på Nordviksetra hver skjærtorsdag. Vi må helt tilbake til 1928 for å finne starten til dette rennet.  Imidlertid har dette vært en dårlig vinter med lite snø, og de siste dagene med mildvær har «tæret» kraftig på snøen som var rundt Nordviksetra. Det er derfor dårlige utsikter for at det tradisjonelle seterrennet kan arrangeres i sin vanlige form hvis vi ikke får et betydelig snøfall med det aller første.

For ca 10 år siden var vi oppe i den samme situasjonen, og da ble det i all hast arrangert natursti isteden. Snøballkasting på oppsatte flasker og kringelhauking var også en del av programmet. Som vanlig var det premiering til alle som deltok. Etter endt dyst var det mange som hevdet at dette var minst like populært som langrenn, hopprenn og kulerenn.

Dette ser også ut til å bli løsningen i år, og vi starter med gratis transport til setra kl 11.00 med traktor og henger. Arrangementet starter kl 12.00, og det blir kaffe og pølsesalg i Bortistuskjelet, samt loddsalg. Til slutt premiering til alle deltakerne. Som avslutning på dagen samles vi i forsamlingshuset kl 20.00 til «After Ski». Her blir det salg av middag og kaffe.

Nordvik grendalag  ønsker alle velkomne til begge arrangementene!

Publisert: 11. april 2014, 17:36