Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Seterrennet 2014 – på barmark…

Sverre Kjølstad Torsdag 17. april 2014

Værmeldingene var ikke de beste for skjærtorsdag, med utsikter for regn utover dagen. Seterrenn-komiteen hadde en urolig natt, og var svært spente hva morgendagen ville bringe av værforhold. Da de første startet fra Øygarden kl 1030 kom regnet med noen lette byger, men vel framme på setra en halv time senere var det opphold med fin temperatur. Da konkurransen vel var over, og vi ventet på premieutdelingen kom regnet tilbake, og nå ble det skikkelig regn, skriv Sverre Kjølstad som var vår representant på Nordviksetra.

Som tidligere omtalt var det ikke snø på setra i år, og det tradisjonelle seterrennet måtte innstille. Isteden var det lagt opp til natursti med 6 poster ute i terrenget. Her var det varierende innhold med nasjonal og lokal vri, og 12 spørsmål på hver post. I tillegg til spørrekonkurransen var det innlagt skyting på blink, kringelhauking med desibelmåler, og en kopi av mesternes mester konkurransen som gjekk ut på og fylle et rør med vatn med 2 spann til disposisjon. Her var det ulike metoder som ble praktisert, men siden det bare var 5 m til seterbekken gjekk det relativt greit og fylle røret. Det var 7 personer på hvert lag med til sammen 10 lag. Deltakerne var motiverte til å gjøre sitt beste for å komme på «pallen»

Damene i Bortistuskjelet serverte pølse og brød, saft og kaffe. Det var også loddsalg som gjekk kjapt unna. I postkonkurransen ble det seier til lag 7, bestående av Karin Åsbø og Nils Håvard Øyås med nærmeste familie. På andreplass kom lag 1, med Terje Nordvik, Edvard Mogstad og Ola Røe med flere. Tredjeplassen gjekk til lag 10, med Line S. Nordvik, John, Kristoffer, Eirik, Ivar, Tor Fredrik og Einar.

Skytekonkurransen ble vunnet av lag 10 med 12 poeng, og her var det en del konkurranseskyttere. Lag 4 kom på andreplass med 10 poeng med lagleder Per P. Gjeldnes med flere. På tredjeplass kom lag 1 med 9 poeng. Kringelhaukingen ble vunnet av Rakel med 101 desibel. Andreplassen gjekk til Marita med 100 desibel, og på delt tredjeplass kom Synnøve og Tore S. med 98 desibel.

Vannfyllingen ble vunnet av lag 3, med Torill Gjeldnes og Anders Gjeldnes med flere på tiden 1 min, 27,2 sek. På andreplass kom lag 5, med John Arve og Magni Haugen med flere på tiden 1 min og 32,7 sek. Lag 8 la beslag på tredjeplassen med Anita B. Nordvik med nærmeste familie på tiden 1 min og 34,1 sek. Ca 90 personer bidro til at det ble fin stemning under konkurransene, og til slutt var det premieutdeling til alle som deltok.

Tekst og bilder fra Seterrennet 2014 – Sverre Kjølstad

Publisert: 17. april 2014, 20:43