Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Seterrenn uten snø på Nordviksetra – oppdatert

Sverre Kjølstad Torsdag 13. april 2017

Det 89-ende Seterrennet vil gå over i historien hvor det ikke var snø for skirenn, men en kreativ komité med Ola Magne i spissen hadde lagt opp til et fullverdig arrangement uten ski på bena. Foruten 6 poster med påskequiz var det snøballkasting på blink, opplegging av ved, 40-leken, båltenning, vannbæring, tandemski og nordviksangen, til sammen 13 poster. Tolv lag deltok med 5 – 10 personer på hvert lag. Lagene var en blanding av barn og voksne, slik at alle som hadde lyst fikk delta. Det var tydelig at enkelte TV program hadde inspirert komiteen for valg av påfunn.

Vinnerlaget til Kristin Osvold sang for full hals. (Kristin helt til høyre) Foto: Sverre Kjølstad

En merket seg at alle som deltok ga alt for å vinne, og spesielt tandemskiene for fire personer var ikke så enkle å mestre. Hvis man ikke fikk takten til å sitte var det lett for å ende med knall og fall. Stabling av ved til en viss høgde etter «harehus» metoden var heller ikke enkelt. Det var tydelig at de som var vant til å håndtere ved hadde et fortrinn. Fylling av vann i et rør ga også stor innsats med springmarsj fra bekken like ved. Snøballkastingen på blink skapte også stor entusiasme, og det var 3 – 5 snøballer i lufta hele tiden inntil blinkene falt. Bålbrenningen hadde som hensikt å fyre opp et bål slik at snoren som var spent over skulle brenne av. Med fukt i gammelt gress var det ikke helt enkelt å få bålet til å brenne, før noen fant ut at det var gammel never ender Nistuseterskjelet, og da fikk bålet fart på seg. Første vers av Jon Lundes sang, «Nordvikstranda», var også på programmet, og her ble det brukt desibelmåler for å kåre laget med høyest sangstemme. 40-leken besto av mange ark påført nummer som låg ute i terrenget, og her måtte terningkast til for å finne riktig ark.

Til slutt var det premieutdeling til alle som deltok. De som hadde høyest poengsum etter alle øvelsene var team Kristine Osvold, med hjelperne Hege, Eldbjørg, Johan, Alvhild, Jensine, Håkon, Martin, Anny Kristin, John og Vegar. Nummer 2 ble team Nina Marie Solem Måøy, med hjelp fra Karin, Nils Håvar, Ingeborg, Håkon, Ådne, Idun og Per. Tredjeplassen gjekk til team Bibbi Bratt som hadde hjelp av Johan Fredrik, Einar, Tove Kristin, Shan Allan og Terje.  Til alt hell ble arrangementet avviklet under oppholdsvær med en disig sol.

Bildegalleri fra det 89. seterrennet på Nordviksetra i 2017  –  Alle foto: Sverre Kjølstad

Først publisert: 13. april 2017, 19:48 - Sist oppdatert: 14. april 2017, 17:49