Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Seterrenn med C-moment for Lisabet

Seterrenn med C-moment for Lisabet

Tekst og bilder Sverre Kjølstad Fredag 29. mars 2013

På skjærtorsdag hadde værvarslinga meldt snøbyger på formiddag, og opphold med delvis sol på ettermiddag. Det er vel sjelden at de har slik fullklaff med meldingene som denne dagen? Mens snøbygene var nokså tette i morgentimene lysnet det etter hvert, og da traktorskyssen startet kl 11.00 på tur til Nordviksetra var det opplett i skydekket, og håp om noen solstråler. Da langrennet startet tittet solen fram, og hele 44 deltakere stilte til start i kort og lang løype.

Begge løypetrasene hadde basert seg på idealtid, og for kort løype gjekk gull, sølv og bronse til henholdsvis Noah, Anna og Birk. For lang løype ble det delt seier til Jostein Hausberg og Edvard Mogstad, mens Ola Bruset kom på 3. plass.

Neste øvelse var kulerenn, og her ble det seier til Vegar Røe, nummer 2 Thomas Røe, og 3. plass til Sigbjørn Hausberg. Her kan nevnes at ferdighetene var satt skikkelig på prøve med en utfordrende løype, og en spektakulær spretthopp før man var i mål. Dette gjorde at en del av de yngste deltakerne hadde en del fall før de kom til den avsluttende spretthoppen.

Siste post på programmet var hopprennet, og da hadde solen fått skikkelig tak, slik at alle koste seg da dette ble gjennomført. Her ble det seier til Sigbjørn Hausberg, 2. plassen gjekk til John Nordvik, og Kristoffer B. Nordvik kom på 3. plass. Diplom for det mest originale hoppet gjekk til Lisabet Svinvik, og her var det C-moment i fleng for å holde oss til faguttrykk i en annen idrettsgren. Resultatlisten fra alle renna kan du laste ned her.

Ca 100 personer fant veien til Nordviksetra denne dagen, og mens noen koste seg med varme pølser, kaffe og litt medbrakt i solbakken, var det også noen sprekinger som gjennomførte alle idrettsgrenene i fin stil. Etter en flott dag var det også mange som tok turen  til Forsamlingshuset og After Ski, og her ble det servert velsmakene Jegergryte, kaffe og andre godsaker.

Nedenfor finner du et rikholdig bildegalleri fra «alle grenene» under årets seterrenn.  Alle bilder: Sverre Kjølstad

Publisert: 29. mars 2013, 11:30