Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Sent, men godt…

Sent, men godt…

Elinor Bolme Laurdag 10. desember 2011

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til vanlig og hvorfor flyttet du?

Jeg, Nils Ingebrigt Øyen, voks opp på Solvolla i Husbygrenn med lillesøster Ingrid og storebror Bjørgulf. Lekekameratene var først og fremst Ivar Nilsstun, Endre Jostun og han Birger Rætå. Det var mye spennende å finne på oppi Husbygrenn; både inne og ute. Ungdomsåra i Todalen var spennende med sommarjobb utpå Andsnessagen, på Samvirkelaget og som dreng i Jostun. I helgene forsøkte vi å finne på noe spennende. Uglekroa ble hyppig frekventert. Ellers var festene i Ungdomshuset alltid populære. Etter gymnas i Kristiansund ble det Handelshøyskolen i Bergen. Bortsett fra 4 år i Mobil i Stavanger har jeg siden bodd og jobbet i Bergen; blant annet i Hydro, ABB Nera, Sagatex (Dale og Høie) og Hansa.

Jeg jobber nå som konsernkontroller i Bergen Group; et børsnotert industrikonsern. Vi bor på Skjold sør for byen. De siste årene har jeg vært forholdsvis flink til å sykle til jobben. Vi kjøpte hytte på Hardangervidden når ungene, Ingvild og Torbjørn, var små, så de har vokst opp med ski på bena. Nå blir det stort sett helgeturer til fjells alene for min kone Mett og meg.

Her er Mett og jeg på Berakupen, men Hårteigen i bakgrunnen. Turen opp på Berakupen, som er 1530 over havet, er en av de turene som er et “must” hver vinter.

Hytten på Garen er et flott utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Jakter på ryper fra hytten også.  Torbjørn er også blitt fast medlem i jaktklubben. Med fem gutter og 2 bikkjer blir det fullt i hytten.

Ellers forsøker vi å variere med en utenlandsferie innimellom. I vår hadde vi en uke i Cinque Terre og Toscana. Det er ekstra kjekt når ungene vil være med.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut.

En vanlig dag starter med dusj og frokost. Så blir det bil eller sykkel til jobben. Har aldri hatt en 8 til 4 jobb, og det er ikke denne heller. Hverdagene styres av tidsfrister, møter og ad hoc oppgaver som tvinger seg foran det jeg ellers hadde planlagt å gjøre. Forsøker å rekke middagen med resten av familien. Ettermiddagene benyttes til hus, hage, trening nå og da og venner.

Hva viser du frem til venner som kommer til Todalen for første gang?

Så langt har vi faktisk ikke hatt med venner til Todalen. Det første ville uansett blitt den flotte utsikten til fjorden og fjellene når vi kjører inn Stranda. Turer til fjells med påfølgende bad i Båthølen er ellers et av sommerens høydepunkt.

Hvor ofte er du i Todalen og når får vi se deg igjen?

Må til Byteng og Todalen minst en gang hvert år. Far er blitt 88 år nå og fortsatt en hyggelig vert. Ofte blir er det blitt flere besøk da vi forsøker å få med oss det som er av konfirmasjoner og bryllup i familien. Sist vår var jeg i Todalen 17. mai helgen.

Den gamle kameratgjengen har en stående avtale om at vi skal treffes i månedsskifte juli / august, så da blir det nok Todalstur igjen til sommeren. Hele familien blir med så sant det er mulig.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Selv om jeg regner meg som 100% Todaling; tror jeg nok ikke at jeg blir fastboende Todaling igjen.

Hvordan holder dialekten seg som utflytta Todaling?

Dialekten er vanskelig å holde ved like. Tror selv at det blir bedre etter noen dager hjemme.

Hvem utfordrer du som utflytta Todaling?

Jeg utfordrer Heidi Brusethaug som jeg ikke har sett på mange år.

 

Først publisert: 10. desember 2011, 08:20 - Sist oppdatert: 9. desember 2011, 00:56