Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Samarbeid med Kvass/Ulvungen FK også på seniornivå – Herrer

Samarbeid med Kvass/Ulvungen FK også på seniornivå – Herrer

Ole Petter Talgø Torsdag 21. januar 2010

Vi har fått følgende melding fra Søya IL:
Fotballstyret i Søya har valgt å samarbeide med Kvass/Ulvungen FK også for seniorfotball i sesongen som kommer.

Det betyr at vi ikke ønsker å benytte oss av «tilbudet» fra Surnadal IL om et felles 5. divisjonslag sammen med dem.

Fotballgruppa legger vekt på det gode samarbeidet som allerede er etablert for smågutte- og guttelaget, og mener det vil være hensiktsmessig å ha samme samarbeidspartner i alle aldersklasser. Vi har også lagt vekt på tilbakemeldinger fra de aktuelle spillerne til et seniorlag. De samarbeidende klubbene IL Søya, Todalen IL og Kvass/Ulvungen FK er muntlig enig om innholdet i samarbeidsavtalen (som gjelder G14, G16 og senior 5. div), men den er ennå ikke signert.

Men avtalen blir signert en av de første dagene – og sendt til kretsen samtidig som lagene blir påmeldt til serien (frist 1. februar).

Det vil i år bli påmeldt følgende lag i samarbeidet:

  • G14 Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen (adm. av Søya, spiller Søya-drakter)
  • G16 Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen (adm. av Kvass/Ulvungen, spiller i KU-drakter)
  • 5. div Kvass/Ulvungen 2 / Søya/Todalen (adm. av Kvass/Ulvungen, spiller i KU-drakter og Søyadrakter avhengig av spillested)

Alle lagene vil spille hjemmekampene sine etter en rullering mellom de 4 grasbanene som klubbene disponerer, dvs. at det igjen blir seniorfotball både på Søyabanen og Bordholmen i 2010.

Ellers er det gledelig for oss at vi har trenere og oppmenn på plass for alle våre aldersbestemte lag, og at vi dermed ikke sliter på samme måte som Surnadal IL gjør for tiden jfr. www.surnadal-il.no og http://www.tk.no/sporten/article4815193.ece. Men vi håper selvfølgelig at Rolv & co får nødvendige personer på plass snart, og Surnadal sine lag kommer på skinner så raskt som mulig.

Selv om vi ikke får noe formelt samarbeid med Surnadal IL i 2010, har vi fortsatt med «Søya-spillere» på Surnadal sitt damelag, og ellers vil klubbene kunne samarbeide om f.eks. trenerkurs mv.

Men som leder i fotballgruppa i IL Søya mener jeg det er viktig å styrke dette «oversjøiske» samarbeidet mellom Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen, og dermed kunne et breddealternativ til våre større og mer ambisiøse venner i Surnadal IL og Sunndal Fotball.

Tekst og Bilde: IL Søya, Knut Haugen

Publisert: 21. januar 2010, 23:09