Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Søndag kjem bøssebærarane

Søndag kjem bøssebærarane

Elinor Bolme Fredag 18. oktober 2013

Søndag 20.oktober er årets TV-aksjon NRK. I år går innsamla middel til Nasjonalforeningen for folkehelsa sitt arbeid med demens. Over 70 000 mennesker i Norge har Alzheimer eller ein anna demenssykdom. I løpet av dei neste tiåra vil antallet fordobles.

Ta vel i mot bøssebærarane som kjem på døra. I år som i alle år før, vil desse kun ha lov til å ta i mot kontantar.

For å støtte TV-aksjonen kan du og bruke kontonummer 8380 08 09005

Les meir om aksjonen på TV-aksjonen sine heimesider.

Under er måla for årets TV-aksjon, kopiert frå heimesida:

Gjennom TV-aksjonen NRK 2013 skal vi gi et løft til forskningen så demensgåten kan bli løst. Målet er å utvikle vaksiner og medisiner slik at det blir mulig å leve bedre med demens og hindre utvikling av sykdommen. Hele Norges befolkning er berørt av sykdommen demens. Om det er en venn, broren til din kjæreste, moren til en kollega, eller bestemoren til en venninne, forholder vi oss alle til demens.

Gjennom TV-aksjonen NRK 2013 skal vi bidra til at så mange som mulig får informasjon om sykdommen, slik at tabuene mister sin kraft og myter blir knust. Om du er demenssyk, pårørende, eller snakker med en kollega om farens demens, skal du ha kunnskap om sykdommen. Åpenhet og økt kunnskap vil gjøre det lettere for demenssyke og deres pårørende å være aktive og sosiale.

Gjennom TV-aksjonen 2013 skal vi sammen legge grunnlaget for å løse demensgåten og gi personer med demens et verdig liv og en bedre hverdag

Publisert: 18. oktober 2013, 12:00