Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Rune Gjeldnes – I fotspora til Jan Baalsrud

Jon Olav Ørsal Torsdag 2. januar 2014

I neste veke er det premiere på dokumentaren «I Jan Baalsruds fotspor: Katastrofen i Tafjord».  Det skjer onsdag 8. januar, og er ein dokumentar om krigsheltens dramtiske flukt i 1943. I denne dokumentaren vil vi nok treffe kjentfolk, da det er elitesoldatane Rune Gjeldnes og Ronny Bratlie som skal «kopiere» turen, kan vi lese i førehandsomtalen på NRK.no

«– Vi har pratet lenge om historien til Baalsrud. Ronny var ikke vanskelig å be da jeg foreslo å kopiere turen, sier Gjeldnes til NRK.no. Baalsrud flyktet fra Rebbenesøya i Karlsøy kommune til Sverige etter at båten han var om bord i ble overrasket av tyskere. Baalsrud var den eneste som overlevde, etter en flukt på over 200 kilometer.»

I 1955 vart filmen «Ni liv» produsert med basis i den same historia. I den filmen hadde todalingen Alf Ramsøy ei av rollene. No er det altså gjort nye opptak, og vi får nok sjå at det var tøffe tak for å klare å følgje i fotspora til Baalsrud.  Tid og kanal er altså:  NRK 1 onsdag 8. januar klokken 21.40.

 

 

Publisert: 2. januar 2014, 23:24