Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

«Røykvarslerdagen 2022» på torsdag

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 29. november 2022

Vinteren er høgsesong for boligbrannar – test difor røykvarslaren torsdag 1. desember! Det er oppmodinga Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, det lokale el tilsyn, brannvesenet og Gjensidige kjem med før «Røykvarslerdagen» på torsdag. «Røykvarslardagen» er eit mangeårig samarbeid mellom dei ovanfornemnte.

I Surnadal, Rindal og Heim kommune har det dei siste fem åra vore 22 boligbrannar. Røykvarslaren redder liv. Test difor røykvarslerne og bytt batteri ved behov på røykvarslerdagen torsdag desember oppmodar dei!

I ei pressemelding frå Svorka i samband med «Røykvarslardagen 2022» heiter det:

«Alle kan bli bedre på å tenke brannsikkerhet. Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet, er å sjekke at alle røykvarslerne i boligen virker som de skal, og at de kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket».

«Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid.  Det klart beste er å ha varslere som er seriekoblet».

«Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytt batteri på Røykvarslerdagen 1. desember».

«Torsdag 1. desember vil vi ha stand på Alti Surnadal, Coop Surnadal og i Rindal. Her kan du bli med på quiz og teste dine kunnskaper om brannsikkerhet. Blir du med på quizen kan du vinne reiserøykvarslere».

«Det finnes forskjellige typer røykvarslere. Noen har en «test» knapp man kan trykke på for å sjekke om det piper. Andre har et brannalarmanlegg som sier ifra automatisk hvis det trengs batteribytte. Finn ut hvilken type du har hjemme, test røykvarsleren og bytt batteri hvis det er behov for det».

røykvarslerdagen.no finn du nyttig informasjon om tiltak som betrar brannsikkerheita.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss:

  • Anders Betten, Daglig leder Svorka elsikkerhet, telefon 979 12 222
  • Hans Christian Hårstad, Brannforebygger ved Surnadal Brann og Feiarvesen, telefon 907 77 715
  • Gjensidige telefon 46 78 00 00

 


Medlem i Todalen.no –


 

Publisert: 29. november 2022, 12:53