Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Røde Kors arbeider på fleire frontar

Jon Olav Ørsal Fredag 15. mars 2019

Røde Kors forbinder du kanskje med Røde Kors Hjelpekorps. Dei gjer ein viktig jobb når det for eksempel er nødvendig med ein leteaksjon i fjellet eller en redningsaksjon på sjøen. Men Røde Kors er engasjert i mye annet også, blant annet har dei eit korps med besøksvenner. Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn, og da stiller omsorgsgruppa opp.

Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem. Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to  i uka.

I Surnadal Røde Kors er det også flere omsorgsvenner i aksjon, og i disse dager er mange av dem i aksjon for å skaffe inntekt til lokalforeninga. I Todalen er det Berit Kårvatn som sørger for forhåndssalg av lodder til Røde Kors-basaren senere i vår.  Fredag er hun på plass på Matkroken Todalen med loddboka og hun håper det blir en travel dag med mange loddkjøpere. 

Publisert: 15. mars 2019, 11:11