Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Reisebrev fra Niedersacshen i Tyskland

Reisebrev fra Niedersacshen i Tyskland

Jon Olav Ørsal Måndag 11. juli 2011

Fra Lars Stensby har vi fått reisebrev fra Niedersacshen i Tyskland. Firmaet han er ansatt i har oppdrag for Statkraft der, og gjennom flere perioder skal han utføre oppdrag dem. Lars er ansatt i Trondheims-firmaet MainTech og han skriv i reisebrevet: «MainTech dro nylig i land en kontrakt med Statkraft om å hjelpe de med vedlikeholdstilpasning av et av deres gasskraftverk i Tyskland. Denne kontrakten beskjeftiger fire medarbeidere fra sommeren, og frem til jul. Arbeidet består av å gjennomgå gassturbinen, kjelen, brennere, dampturbin, kjølesystem pluss alle pumper, ventiler, instrumenter og hjelpesystemer og vurdere om de er kritiske for sikkerheten, miljøet eller produksjonen. Dette er tusenvis av komponenter. Det skal utarbeides et forslag til vedlikehold, slik at sikkerhet og pålitelighet blir slik Statkraft ønsker at det skal være.

Oppdraget var en fin anledning til å oppleve Tyskland igjen. Første turen ble på tre uker. Kraftverket ligger i Landesbergen i Niedersachsen, og vi bor like ved, i Nienburg. Denne byen er på størrelse med Ålesund. Omgivelsene er rolige, og således ikke helt som Ålesund, uten sammenligning for øvrig. Hotellet ligger ved bredden av Weser, som flyter rolig forbi. Elven trafikkeres av båter som transporterer sand og kis, antagelig til produksjon av betongvarer. Tyskerene er vennlige og imøtekommende. Språket kan være litt vanskelig når vi skal utrykke nyanser, men vi har leid med oss en innfødt ungdom som hjelper oss med de språklige og kulturelle utfordringene. Vi tok oss tid til ei helg i Berlin, når vi først var på traktene. Været slo ikke helt til, så det ble et kappløp med regnbygene, fra severdighet til severdighet.

Området her nede kryr av jaktbart vilt. Selv om det er mange innbyggere i Tyskland, så bor de konsentrert i landsbyer. Dette gjør at det er store ubebygde områder og skoger, som er flotte habitat for forskjellig vilt. Villsvinjakt utøves i stor stil her. Det er reist jakttårn over alt. Dette fikk jeg høre at var for å kunne skyte mot sikker bakgrunn. Det er så flatt at det er vanskelig å finne sikker bakgrunn fra bakkenivå. Skal ta med børse neste gang, og se om det ikke går an å bli med på grisejakt….»

Bildegalleri  – bilder vi har fått fra Lars.                                     Alle foto: Lars Stensby

Publisert: 11. juli 2011, 21:30