Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Reidar Østvik med fotoutstilling i Galleri Finstuå

Jon Olav Ørsal Tysdag 25. februar 2014

Lørdag 1. mars kl 13 åpner todalingen Reidar Østvik sin fotoutstilling i Galleri Finstuå i Surnadal kulturhus. Reidar er en godt etablert kunstner, som behersker både kamera, malerpensel og tegneblyant. Å lage utstilling er heller ikke nytt for Reidar, som denne gangen i hovedsak vil konsentrere seg om fotografiske portretter. Denne lørdagen blir det imidlertid dobbel happening på Kulturhuset. rett før utstillingen åpner  (kl 12.15 – 12.45) inviterer gitar-kunstneren og Møre-musikeren Øystein Sandbukt til minikonsert i foajeen før utstillingsåpningen.

Utstillingen åpner som sagt lørdag 1. mars, og blir stående til søndag 16. mars. Vi anbefaler å ta turen innom Finstuå i løpet av den perioden utstillingen står der!

Reidar_portrett_4429

Noen fotoportretter fra en utsilling Reidar hadde på Stangvik aldersheim for en tid tilbake. Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Her forteller Reidar Østvik litt mer om utstillingen i Galleri Finstuå:

Bildene i utstillingen er delvis portretter som jeg har laget av folk jeg kjenner mer og mindre godt, noen som nære og gode venner. Andre portretter har først og fremst blitt til etter kontakt med folk som jeg møter i det daglige, og som jeg har følt spesiell lyst til å portrettere. I tilfeller hvor folk som har blitt spurt har svart positivt til å stille som modeller, har det resultert i bilder. Alle bildene er laget under forhold med vanlig lys, og uten rigging i atelier og bruk av spesielle fotografiske hjelpemidler. De er hentet fra vanlige forhold som vi til daglig ferdes i, og preges derfor av det, – på godt og vondt. De fleste portrettene er laget i løpet av de siste 12 månedene, men noen, særlig barneportretter, er fra en periode over flere år bakover i tida.

Portrett-prosjektet har vært arbeidsomt og utrolig givende, og arbeidet har gitt store faglige utfordringer. Et spesielt forhold som påvirker hvor vellykket et portrett blir, er i hvilken grad fotograf og modell finner «tonen» under samarbeidet. Vellykkede portrett-bilder forutsetter at en klarer å få fram de gode stemninger og den karakteristiske positive væremåten hos portrettpersonen. Dette krever et åpent, positivt samarbeid mellom partene. I tillegg til portrettbildene omfatter utstillingen en rekke fotografiske arbeider fra de siste par årene hvor jeg har konsentrert meg om fotografiske bildeteknikker. Bildene berører temaer og emner som ligger meg nære, og som former sider av miljø som opptar meg. Arbeidene er i betydelig grad resultat av eksperimenter og ønske om en tilnærming mellom fotografiske teknikker og andre, kjente og klassiske metoder innen bildeskaping.

Jeg har valgt å montere mange bilder ganske tett innenfor den disponible utstillingsplassen. Ved en slik tett opphenging ønsker jeg å markere fellesskap mellom forskjellige arbeider. Eventuelle kjøp av arbeider kan, om jeg ikke er tilstede i galleriet, avtales gjennom kontakt pr telefon, e-post, eller direkte, til: Reidar Østvik, tlf. 913 37 157 e-post reidaroe@svorka.net

 

 

 

Først publisert: 25. februar 2014, 06:00 - Sist oppdatert: 24. februar 2014, 23:27