Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Raus kveld på Gammelfabrikken

Jon Olav Ørsal Torsdag 27. september 2018

Å være raus vil si å dele med andre, sa Eric Malling, da han takka publikum etter RAUS 2018 konserten på Gammelfabrikken onsdag kveld. Og jammen var deltakerne på låtskriverseminaret på Todalshytta rause når de inviterte publikum for å høre hva de har skapt denne uken. For fjerde året på rad har det vært låtskrivarseminaret på Todalshytta, der etablerte artister har deltatt på låtskriverseminar for å utvikle seg som tekstforfattere, og for å komme videre. Avslutningen har vært de forrykende RAUS-konsertene, der vi har fått oppleve premierefremføring av mange tekster og melodier. – Eric Malling, som er initiativtaker, sier at det er slik at en må gjøre noe for at det skal skje noe. Det har han gjort.

Jo Sverre Sande var den einaste lokale deltakaren på låtskrivarseminaret. 19 oktober stiller han med fullt band i Surnadal kulturhus – ta turen dit! Foto: Driva/Jon Olav Ørsal

Og mange av de er faktisk gitt ut i ettertid, og Eric Malling var også sikker på at flere av årets tekster som er produsert i Todalen kommer til å bli gitt ut. Årets deltakere er også godt etablerte artister – noen har deltatt før og noen er nye.
En av veteranene som har deltatt hvert år er Terje Nordgården. Han har nærmest turnert hele Europa på disse arene, og svikta heller ikke denne gangen. Han er blitt en todalsvenn, som har vært her 6 ganger i løpet av de 4 siste årene. Andre veteraner er Tor Einar Bekken, Jo Sverre Sande, Johanna Demker, Hege Øversveen. Årets nykommere er Magnus Berg og Marie Kristin Dale.

Det ble en forrykende konsert, der de spilte hver for seg eller i lag med en eller flere. Det var imponerende hvordan de handterte nye tekster og melodier og framførte de som om det var den mest selvfølgelige ting i verden. Og publikum koste seg sammen med denne profesjonelle gjengen og var da også rause med applausen.

Etter konserten sa Eric Malling, som har organisert det hele, at «jeg er alltid imponert over hvor lite som skal til for å få til god musikk. – La de skrive, la de øve og la de fremføre! Mange av de låtene vi har hørt i kveld får vi nok høre mer til – flere av de kommer nok etter hvert til å bli gitt ut og kommer i salg».

Vi har laga eit stort fotogalleri av Raus 2018 – her er artistane både hver for seg og flere sammen.  Alle foto: Driva/Jon Olav Ørsal

Publisert: 27. september 2018, 07:56