Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Planteloppemarknad – og hagelagstur til Skatval

Jon Olav Ørsal Måndag 20. mai 2019

Det er stor våraktivitet i Surnadal Hagelag, og no er tida komen for den tradisjonelle planteloppemarknaden på Åsen bygdemuseum. Det skjer laurdag 25. mai frå kl. 13 og utover, og hagelaget lokkar med sal av kaffe og kaker – og håper sjølvsagt på god oppmøte og fin vêr.  Seinare på våren – nærare bestemt søndag 16. juni inviterer Surnadal hagelag til Skatval

Vi skal besøke Sylvi Hugnes på Skatval og dette skriver hun selv:

”Hei, jeg er en veldig hageinteressert dame, opprinnelig fra Sykkylven/Ørsta, men har bodd i Trøndelag siden tidlig på 80 tallet. I 2000 kjøpte min mann og jeg oss et tidligere småbruk på Skatval, rett nord om Stjørdal (Værnes flyplass). Her har jeg etter at vi bygde det nye huset i 2011 brukt all min fritid til å bygge opp en hage. Jeg elsker primula, aurikler, pioner og akeleier om våren. Senere kommer alle riddersporene, revebjellene, hosta, rosene og de sisteåra har jeg hatt mellom 500-600 sommerblomster som jeg har plantet ut i tillegg. Jeg har dyrket frem en god del spennende stauder fra frø og også kjøpt mye diverse steder rundt omkring. Det siste prosjektet som jeg holder på med nå, er et sandbedd som forhåpentlig vis vil bli pent til våren. Jeg har også en god del stauder for salg, en del håndarbeidsprodukter og et galleri i det gamle huset.”

Turen kan du lese meir om og finne informasjon om pris,  påmeldingsfrister osv. på Surnadal Hagelags heimeside.

Publisert: 20. mai 2019, 21:24