Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

På startstreken: – Knøttene er klare for Ræta Opp!

Jon Olav Ørsal Onsdag 27. mai 2020

Lørdag 27 juni går Todalsdagen av stabelen. Arrangør Todalen IL er fortsatt litt usikker på i hvilken form dagen blir, men pr. i dag ser det ut som i alle fall Ræta Opp kan arrangeres. Med alle forbehold om endringer.

I år går deltakeravgiften uavkortet til Sykehusklovnene. Ræta Opp har start og mål på Bordholmen i Todalen, og i år som alle andre år går all deltakeravgift til et godt formål plukket ut av løpets initiativtaker, Ingvild Kårvatn.

Løpet er i underkant av 3 km langt og kjennetegnes best av turen opp Ræta; en lang og bratt motbakke der kyrne går fritt. – I fjor hadde mosjonsløpet 150 betalende deltakere, fra 1-100 år. Noen gående, andre løpende i varierende hastighet. Mini-Ræta først, der barna går og løper en runde rundt banen, ca 400 meter.

Vart det en liten tjuvsart, eller? Foto: Knut Bergli

Ellers planlegger Todalen IL for en Todalsdag i foreløpig usikkert omfang. Om restriksjonene løses opp i løpet av juni er idrettslaget godt forberedt på å lage fotballcup også i år. Loppemarked og grilling håper de også på å gjennomføre. På grunn av situasjonen med koronaviruset,  og smittefaren i den forbindelse, vil vi rette oss etter de råd som gis av myndighetene, sier Knut Bergli til Todalen.no

Publisert: 27. mai 2020, 18:02