Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

På øyhopping frå Abelvær til Fosnavåg med MC

Jon Olav Ørsal Måndag 10. september 2018

Lars Stensby har ein årlig MC-tur i lag med kameratar fra tiden han jobba i Forsvaret, og  som har felles interesse for motorsykler. Gjengen koser seg med motorsykkel og trives i hverandres selskap, og i år ble det til sammen 9 overnattinger.  – Lars har i år som i fjor sendt oss et reisebrev, og deler både små og store hendelser med oss på Todalen.no.

Reisebrevforfatteren framfor Borgund stavkirke. Foto: LS

«Årets tur ble på 284 mil og gikk til Abelvær-Leka-Lysøysund-Frøya-Rensvik-Nordfjordeid-Lom-Fosnavåg. I Mcturdotcom så mener vi at det ikke er nødvendig å kjøre så langt for å få spennende opplevelser. Dette gjelder naturligvis mest for oss fra Midt-Norge. Våre medlemmer fra Harstad og Tromsø måtte naturligvis kjøre 100 mil før vi møttes på Leka.

På Titran på Frøya lå vi på Isak Gaustads pensjonat. Det var imidlertid ikke plass til alle der så Formanden ble forlagt i Sildekontoret, mens alle nordlendingene fikk forlegning på Fiskarheimen. Fiskarheimen er drevet av Den Indre Sjømannsmisjon og alle rom hadde krusifikser, Jesusbilder og oppslag med formaninger om synd og denslags. De var litt alvorstynget når de møtte til frokost. Det gikk heldigvis fort over. Vi spiste fiskbaill til middag. Overraskende nok var ingen fra nord vant til den slags kost. Litt anderledes var det også at trønderne bruker allehånde sammen med fettet i baillen. Jeg må for min del si at jeg foretrekker Nordmørsvarianten.

Vi benytter ofte AirBnB der vi leier hus av private. Vi fikk en liten overraskelse da vi kom til Spøkelseshuset på Frei. Dette er gammelskolen på Rensvik. Vi fikk aldri vite hva navnet kom av. Det viste seg at det er forskjell på «rom» og «hus» når man bestiller på AirBnB. Istedenfor å få hele Gammelskolen for oss selv, ble det til at vi hadde leid noen rom hos pastor Indergaard i Pinsemenigheten. Han bodde der selv, med kone og to barn. Vi gjorde gode miner til slett spill og fikk låne pastorens grillpanne. Vi tilbrakte kvelden rundt bålet med tørket reinhjerte og forfriskninger. Pastoren var gammel mcentusiast, og satt oppe om natten og så på annonser på Finn.no. Vi vet ikke om fruen helt satte pris på hans nyoppvåknede interesse for motorsykkel.

Bakelspiker og mcvarg. Vi kjøpte det de hadde av nystekte bakels og kaffe. Motorsyklistene har aldri tatt seg bedre ut. Fra venstre: Trond Rayner Thomassen, Tomm Andersen, Bjørn Erik Olsen, Leif Tore Hanssen. Pikene kjenner vi ikke navnene på. Vi håper de får en flott skoletur for pengene de tjente på oss. Foto: Lars Stensby

Ruten vi valgte i år medførte en mengde ferjeturer. Ferje er lettere å akseptere når man er på ferie, enn når det er noe man skal. Ventetiden på ferjeleiet i Årvika ble riktig så hyggelig da to unge piker dukket opp med nystekte bakels og kaffe. All denne ungdommelige ynde fikk alle til å trekke inn magen og ta seg ut fra sin beste side. Vi kjøpte alt de hadde til overpris, og bidro bra til skoleturen de var i ferd med å finansiere.

Været var ikke så bra på denne turen. Vi hadde tenkt oss ned til Ryfylke men været var så dårlig at vi dro til Lom isteden. Derifra flyktet nordlendingene unna været og dro hjemover, mens undertegnede og Tomm Andersen dro til Sogndal og Fosnavåg, før vi avsluttet. Det ble ni overnattinger. Det blir nok en lengre tur neste år.»  

Bildegalleri fra turen – her kan du se bilder fra motorsykkelturen  –  Tekst og bilder Lars Stensby

Først publisert: 10. september 2018, 05:00 - Sist oppdatert: 9. september 2018, 22:12