Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

På langtur i Trollheimen

Elinor Bolme Onsdag 23. juli 2014

Koen og Milan Bienstman har i år lagt ferieturen til Norge og Trollheimen. De kom fra Mechelen i Belgia for fem dager siden, og startet sin vandring i nydelig nordmørsnatur med oppstart i områdene ved Gjevilvasshytta. Videre tok de seg til Trollheimshytta med et par overnattinger ute i det fri i medbragt telt, før de nå sitter og slapper av på Todalshytta før ferden i morgen går videre til Innerdalshytta via Bjøråskaret.

Da todalen.no traff Koen og sønnen Milan (14), var de på tur opp bygda etter proviantering på Hals. De tok en spansk en, og forsøkte haike-lykken og fikk napp på første forsøk. -Kjedelig terreng, forklarte Koen, og det stemmer nok, i allefall i forhold til hva de har vært vant til på turen så langt. Mandag feiret de nemlig Belgias nasjonaldag på toppen av Snota. -Vi glemte desverre å ta med flagget, men det ble en bra opplevelse likevel!

På søndag er fjellturen i Trollheimen over, og de må sette seg på flyet hjem til Belgia. Men før det får de nyte den fine sommerkvelden på Todalshytta i kveld sammen med øvrige beboende, og andre besøkende gjester.

Publisert: 23. juli 2014, 17:20