Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Over 80 kom på seterrennet på Nordviksetra

Sverre Kjølstad Torsdag 24. mars 2016

I overkant av 80 personer hadde funnet veien til Nordviksetra for å prøve skiferdighetene på Seterrennet som ble arrangert for 88.  gang i år. Værmeldingene hadde spådd lett regnvær på ettermiddag, noe som ikke slo til. Litt grått var det ved avgang forsamlingshuset kl 11.00, men om litt tittet en disig sol fram, noe vi ble velsignet med resten av dagen.

langrenn_027

Fra startområdet for langrenn på seterstølen. Foto: Sverrre Kjølstad

Første post på programmet var langrenn med kort løype for de minste, og idealtiden var satt til 9 min.  I denne klassen var det 13 deltakere, med seier til Alvin Haga som var 10 sek. fra idealtiden. På andreplass kom Anders Bruset som var 30 sek. fra, og på tredje Beha Nordvik med et avvik på 54 sek. Etterpå var det start for de med flere år på baken, og denne klassen samlet 34 deltakere. Her var idealtiden 14 min.  Nr. 1 ble Ola Svinvik med 1 sek fra, på andreplass kom Ola Aarnes med 4 sek. fra, og på tredje Ann Kristin Bruset med et avvik på 6 sek.

Kulerenn_063

Fra kulerennet på Nordviksetra på skjærtorsdag. Foto: Sverre Kjølstad

Deretter var det samling for kulerenn, og i den yngste klassen var det 13 deltakere. Her gjekk seieren til Andrea Gjeldnes på tiden 21,48, deretter fulgte Eirik Sæter Lediard med 24,69, og på tredjeplass kom Birk Nordvik med tiden 37,61. Voksenklassen samlet 8 deltakere, og seieren gjekk til Peder Saltrø på tiden 15,63. Deretter fulgte Eirik Rønning på 15,95, og tredjeplass til Lisabeth Svinvik på tiden 17,42. Vanskelighetsgraden var stor på kulerennet, og det ble en del knall og fall blant de yngste.

Siste post på programmet var hopprenn som samlet 13 deltakere. Her var konkurransen knivskarp, og det ble delt seier til Tor Fredrik Mikkelsen og Steinar Kjølstad, mens Sigbjørn Hausberg la beslag på tredjeplassen. Her var det også mange spektakulære hopp med ditto fall, og en må bare prise seg lykkelig over at det ikke ble hverken arm- eller benbrudd. Til slutt samles alle foran seterskjela, med premieutdeling til alle som deltok. Rennlederne Ola Nordvik og Ola Magne Nordvik hadde det hele under kontroll med mange dyktige medhjelpere, slik at arrangementet gjekk knirkefritt.

Her kan du laste ned resultatliste fra Seterrennet 2016 som PDF-dokument.

Bildegalleri fra aktivitetene på Nordviksetra og seterrennet 2016 – Alle bilder Sverre Kjølstad

 

Først publisert: 24. mars 2016, 22:38 - Sist oppdatert: 25. mars 2016, 09:58