Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Oppskyting på skytebanen i Ranheimsvingen

Jon Olav Ørsal Tysdag 19. mai 2020
Ny jaktsesong nærmer seg fort, men skyteprøven til storviljakta blir nok litt spesiell i år.  Som mye annet blir også skyteprøven påvirket av koronaviruset og situasjonen som har oppstått i den sammenheng. I år er det ikke alle som trenger å ta ny skyteprøve, for alle som har gyldig skyteprøve fra 2019 er også godkjent i 2020. Derfor er det berre dei som ikke tok skyteprøve i 2019 – for eksempel nye jegrer – som må ta ny skyteprøve i år. Oppskyting i regi av Søya og Todalen skytterlag starter 22. juni – bla om og les mer om dette i info vi har fått fra skyttarlaget….

Håvard halset er leiar i Søya og Todalen skytterlag. Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

 
«Da har vi for i år bestemt at det blir skyting på mandager med oppstart 22. juni. Siste skytedag blir 24. august. det vil seie 10 kvelder mellom 18.00 og 20.00. På grunn av restriksjoner blir det ikke oppskyting unntatt fra de som er nye jegere fra i år. Oppskyting fra 2019 er gjeldende for 2020 og. 
Skyting hos oss vil da i stor grad være for de som bør sjekke om våpen/sikte går riktig og innskyting av nytt våpen/sikte. Det vil også være muligheter for generell treningsskyting, men de vil ikke bli prioritert hvis det er mange som må sjekke våpen. 
 
Det vil også være begrenset for hvor mange som får skyte samtidig pga avstandsregler, så det må forventest noe ventetid. Det blir mulig å skyte bare 3 serier à 5 skudd, før en må bytte skytter. Dette for at flest mulig skal få skyte den kvelden de møter. Det vil bli salg av medlemskort og ammunisjon som vanlig.»
For skytterlaget, Håvard Halset, leder.
Publisert: 19. mai 2020, 15:16