Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Omsider nytt blogginnlegg

Omsider nytt blogginnlegg

Elinor Bolme Fredag 12. juli 2013

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flytter du ?

Denne gangen blir det blogg ifra Rabbgrenda. Jeg, Kjersti Søyset Holmestad  (74 modell), er vokst opp på Heimstad, sammen med storesøster Anne og mine foreldre.

Jeg var så heldig å bli født det året det kom så mange nye todalinger til verden. Det året jeg startet på barneskolen, var vi 14 elever – tror dette er en skoleklasse som lærerne ennå husker godt. Mange lekekamerater og mange aktiviteter å være med på, og jeg skulle aldri flytte ifra bygda……

Etter 3 år på videregående valgte jeg å reise til Lillehammer, her avtjente jeg førstegangstjenesten, et morsomt og et annerledes år. Jeg trivdes så godt på Lillehammer at jeg valgte å fortsette å bo her, og jeg begynte på vernepleierutdanningen på høyskolen. Etter endt utdanning ble det mann og barn. Jeg er gift med Thor Martin som er offiser og vi har barna Amund 15, Trym 13 og Oda på snart 10. Siden vi er en forsvarsfamilie så har vi også måttet flyttet på oss, vi bodde en 4 års periode i Bardufoss mens ungene var små.

Til daglig jobber jeg på Lillehammer helsehus. Dette er et av Norges største sykehjem. Her er jeg avdelingsleder på et Dagsenter, et tilbud for hjemmeboende eldre.  Trives veldig godt i denne jobben.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg !

Jeg er så heldig å ha en 8 til halv 4 jobb. Det siste året har min mann vært ukependler, så oppfølginga av ungene på ettermiddagene har blitt mitt ansvar. 3 aktive unger skal ut på ulike aktiviteter, alle spiller fotball, en er aktiv skiløper og en spiller gitar på kulturskolen. I fotballsesongen må jeg innrømme at jeg ikke alltid får det til å gå opp, da det hender at flere har bortekamper samtid. I tilegg er det jo selvfølgelig oppfølging av skolearbeid, husarbeid og turer med hunden. Og blir det tid til overs, blir det også en trimtur på meg.

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Jeg er hjemme i Todalen 3-4 ganger i året. Blir et par uker på sommeren og påska er vi så å si fast i Todalen. I tilegg er vi i Todalen en tur på høsten. Og det blir sommerferie i Todalen også i år.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang ?

På en finversdag så er det helt topp å sitte på verandaen på Heimstad å se utover bygda, fin utsikt derifra. Får jeg venner på besøk så hadde det jo vært artig å tatt de med på Pakkhuset Pub.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Blir nok ikke til at vi flytter til Todalen. En av grunnene er jo at det blir vanskelig å finne jobber i nærområdet.

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

De siste årene har jeg blitt avhengig av trening. 1 times joggetur eller lang tur med hunden er den beste måten å lade batteriene på i en hektisk hverdag.

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?

Skulle gjerne ønsket å svare at dialekten er som før, men det kan jeg dessverre ikke si. Da vi bodde i Bardufoss snakket ungene nordlending, etter at vi kom tilbake til Lillehammer la de fort om dialekten. Min dialekt er en blanding av mye rart. Jeg har også begynt å ta til meg gamle ord og uttrykk ifra området her, og det kommer nok av at jeg jobber med eldre ifra Lillehammer området.

Jeg prøver å unngå uttrykket ”kjøle” det er det ikke så mange som forstår. Men ungene synes uttrykket ”kjøle belle” er kjempe artig og de bruker det ofte når de skal herme etter meg.

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå? Noen store savn?

En av likhetene mellom Todalen og Lillehammer er at innbyggerne er flinke til å bruke naturen og de  turmulighetene man har. Jeg liker også godt å reise på Sjusjøen og Nordseter, men jeg savner de store fjelltoppene vi har hjemme i Todalen.

Hvor ofte er du innom Todalen.no

Jeg er innom siden så å si hver eneste dag.

Og til slutt..Hvem utfordrer du som neste ”utflytta Todaling” ?

Vi må nok holde oss i Rabbgrenda litt til. Vi flytter oss til nabohuset Steinset, for vel 70 år siden flyttet Marie Halset ifra Todalen, så jeg utfordrer min kjære bestemor på snart 90 til å være neste blogger.

Først publisert: 12. juli 2013, 07:00 - Sist oppdatert: 11. juli 2013, 21:05