Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Nytt blogginnlegg i farta

Nytt blogginnlegg i farta

Elinor Bolme Tysdag 28. september 2010

Da har Gjermund jobba såpass at enda eit blogginnlegg har landa i innboksen til todalen.no. Også denne gongen går turen sørover til Oslo. Men neste gong, skal vi nok ikkje dit.

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?
 
Jeg heter Ingrid Elise Husby, av tjukkaste Husbyslekta, og er 25 år gammel. Jeg bor på Frogner i Oslo sammen med tre venninner, og trivest veldig godt. Til daglig jobber jeg som lærer på Mortensrud barneskole, der jeg i år har 28 tredjeklassinger som bare er helt nydelige. Jeg flyttet fra Todalen for å gå på lærerhøyskolen i Bergen. 
 
Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg?
 
En vanlig dag for meg starter klokken halv syv, da jeg raskt kaster på meg klærne for å rekke t-banen ut til Mortensrud. Litt kjedelig å ikke rekke den, da skolen ligger ved endestasjonen, og banen ikke går så ofte ut dit. Det har blitt noen taxi-turer, men det er da godt å bli kjørt fra dør til dør også 😉 Skolen starter allerede klokken åtte, så det er ofte en trøtt lærer, og noen trøtte elever som stiller opp til første time. Men vi får da lært vår ABC likevel. Det har vært noen veldig lange dager på jobb det forrige året, men i år har jeg vært flink til å gå klokken fire sharp! Etter jobb befinner jeg meg veldig ofte på Sats, der jeg har blitt totalt Zumba-frelst (som er en type dans). Da rister jeg på alle løse kroppsdeler ikledd enten en Hals Oil-tskjorte, eller den svarte og hvite Todalen IL-drakta fra 80-tallet, type Frank Shorter. Ellers tilbringer jeg ofte ettermiddagene med gode venner eller min kjære Kyrre.
 
Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg igjen?
 
Jeg er for det meste hjemme i ferier som jul, påske og sommer, og gleder meg alltid like mye til å se den vakre bygda igjen. Planen var å komme hjem lillejulaften i år, men siden min lillebror, Jan Peter, nylig har fått en liten jente, som forøvrig heter Synne, ser det ut til at jeg må ta turen hjem litt før det. AHH, det var en lang setning, men som den læreren jeg er, kan jeg forsikre dere om at kommabruken er riktig! 😉 
 
Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til
bygda for første gang? 
 
Det første jeg viser frem er nok hvor jeg bor. Pappa har en tendens til å ta med alle gjestene mine på omvisning rundt på Husby, da
det er en gård han er relativt stolt av 😉 Jeg vil nok si at det neste jeg viser er bua, et naturlig møtepunkt, og for ikke å glemme min gamle arbeidsplass! Ellers er det jo den nydelige fjellheimen som vi er omringet av. Vi har jo ei søt seter oppe i Romådalen, evt dalen over alle daler, som også er naturlig å vise frem.
 
Kommer du til å flytte til Todalen igjen?
 
Med tiden er det mulig at jeg kommer å flytte tilbake til Todalen. I såfall blir det å bygge et lite hus oppå Hævvain, der jeg årlig skal stå på taket og sende ut de beste nyttårsrakettene! 😉

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta Todaling? Kanskje du har et
eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?
 
Jeg prøver å holde på dialekten min så godt jeg kan, men jeg ser an mitt publikum. 98% av elevene på Mortensrud er minoritesspråklige (vi topper Osloskolen), så læringen hadde vel stagnert dersom jeg skulle ha dratt fram de verste Todalsglosene der. Så da snakker jeg pur østlandsk, med mindre jeg blir veldig sint, da kan det nok komme noen dialektiske ord. «Kjøle» er jo et ord mange misforstår, da folk ofte tror at jeg snakker om noe kjølig. Ellers er tallene fra 10-20 noe de fleste kan le av i dagevis! Ellers er folk ofte fascinert over at vi bytter om på de fleste vokalene våre.
 
Hvor ofte er du innom Todalen.no?
 
Jeg prøver å holde meg oppdatert ved å være innom en gang om dagen.
 
Og til slutt…hvem utfordrer du som neste “utflytta todaling”?
 
Jeg utfordrer Liv Astrid Husby

Først publisert: 28. september 2010, 15:00 - Sist oppdatert: 27. september 2010, 21:51