Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Nytt blogginnlegg, frå Oslo-bøgda denne gong.

Nytt blogginnlegg, frå Oslo-bøgda denne gong.

Elinor Bolme Fredag 27. august 2010

Da er tida kome for eit nytt blogginnlegg. Sist gongen var det Anikken Talgø som vart utfordra av Birgitte Kallseth som de kanskje hugsar. Og her er resultatet.

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?

 
Jeg heter Anikken Talgø, jeg bor i Oslo, nærmere bestemt på Lindern med min kjære Daniel. Jeg jobber EF som Key Account. Jeg selger språktrening til bedrifter, det synes jeg er en spennende og utfordrende jobb. Jeg flyttet fra Todalen fordi jeg skulle begynne å studere varehandel på BI i Oslo.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg?

Jeg står opp klokken sju, løper meg en tur og er på jobb til klokken ni. Arbeidsdagene kan være lange, men jeg prøver alltid å få tid til å se venner. Alle mine venner fra studietiden bor fremdels i Oslo, så vi er en stor gjeng som holder sammen. I tillegg er jeg ofte på tur med min samboer Daniel, vi liker godt å komme oss litt hver fra byens kjas og mas når vi har sjansen til det.
Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg igjen?

Jeg er hjemme hver ferie, sommer og vinter. Jeg synes Todalen har en spesiell sjarm uansett når jeg er her. Det som er litt dumt er at jeg sjelden er her på høsten, fargene er så nydelig da. Neste gang jeg dukker opp nå er nok til jul, og da er savnet like stort som alltid.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til
bygda for første gang?
 

Naturen er jo det som gjør Todalen vakkert, og det får de heldige se med en gang de kjører igjennom tunnelen. I tillegg viser jeg jo selvfølgelig frem Gammelfabrikken, pappas store stolthet.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Jeg har lyst, men det er nok enda noen år til. Men jeg må få lurt med meg min kjære også, og det er vel der utfordringen ligger akkurat nå…

Er det noe spesielt du ikke klare deg uten?

Jeg klarer meg ikke uten familie og venner selvfølgelig. Og sist men ikke minst fuktighetskrem.

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta Todaling? Kanskje du har et
eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?

Jeg gjør så godt jeg kan når det kommer til å holde på dialekten, men noen ord kan være veldig vanskelig å forstå. Alle synes jo tallene er arti å høre, og med tid og stunder skjønner alle mine kjære , 17, 18, 19. Ordet rævv kan også lett misforstås, når jeg mener fargen oppfatter andre det som noe ganske annet…

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Jeg er innom veldig ofte, så å si hver dag. Jeg synes det er arti å lese om det som skjer i Todalen og det er alltid noe nytt å lese om.

Og til slutt…hvem utfordrer du som neste “utflytta todaling”?
Jeg utfordrer Ingrid Elise Husby.

Publisert: 27. august 2010, 20:34