Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Ny turisthytte i Naustådalen?

Ny turisthytte i Naustådalen?

Jon Olav Ørsal Laurdag 27. august 2011
Verne-områdestyret for Trollheimen får en varm potet i fanget på sitt møte 5. september. Trondhjems Turistforening vil nemlig bygge ei ny turisthytte i Naustådalen.  Problemet er bare at stedet ligger innenfor Trollheimen landskapsvernområde hvor det er i tilfelle kreves dispensasjon fra vernebestemmelsene for å sette opp nybygg. Trondhjems Turistforening (TT) har oppgitt at formålet med etableringen er å dele opp fotturen mellom Kårvatn og Trollheimshytta slik at denne delen av Trollheimen blir mer attraktiv for fotturister. Det er Tidens Krav som skriver dette både i papirutgaven og på nettsida onsdag denne uken.
Det dreier seg om en hytte med plass til 20 personer, og saken har versert i flere år uten at det er tatt noen avgjørelse i spørsmålet. Meningene er delte, og saken er slett ikke avgjort ennå. Les mer om dette på nettsida til Tidens krav.

Tidens Krav har mellom anna fått et leserinnlegg fra Gjermund Holsæter om saken. Der skriv han: «Godt å se at Naturvernforbundet følger med….. Det bør absolutt ikke bygges noen ny turisthytte i verneområdet.  Det er helt ok at også vernet natur skal kunne brukes, men man må ikke vanne ut naturvernet. Forringelsen av natur er mer enn stor nok som den er. Jeg mener at denne ruta er veldig attraktiv slik som den er i dag, helt uten noen turisthytte mellom Kårvatn og Trollheimshytta. Noen vil nok mene at en ny turisthytte her vil gjøre turen mindre attraktiv, og ikke mer attraktiv».

Først publisert: 27. august 2011, 06:00 - Sist oppdatert: 26. august 2011, 23:25