Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Ny daglig leder i Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Elinor Bolme Laurdag 7. mars 2020

Roar Halten (47) har denne uken startet i jobben som daglig leder i Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) – Jeg ønsker at flere skal skjønne at ALLE faktisk har en hytte i fjellet eller ved sjøen, sier Halten når han beskriver noe av det viktigste han vil jobbe med framover.

Det er nærmest urnorsk å ha hytte, men realiteten er at svært mange hverken har tid eller økonomi til å ha sin egen hytte. Det er her Kristiansund og Nordmøre Turistforening kan komme inn. Foreningen er blant de mest offensive foreningene i DNT-systemet med 27 hytteanlegg fordelt på Fjordruta, Trollheimen, Dovrefjell og Sunndalsfjella. – Det er ingen andre av de mindre foreningene som kan skilte med så stor aktivitet, sier Roar Halten.

Kom på hyttetur

Folk må ikke eie hytte for å prøve hyttelivets gleder. På KNTs hytter kan du slappe av på høyfjellet i Sunndalsfjella, eller du kan sette teiner i Imarsundet. Man kan gå i timevis, eller man kan kjøre omtrent til hyttedøra.

– Jeg gleder meg til å vise fram det flotte hyttetilbudet som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har, sier den nye daglige lederen.

Fakta om Kristiansund og Nordmøre Turistforening:

KNT har eksistert siden 1888, og er en av de eldste turistforeningene i landet. Foreningen drifter 27 hytteanlegg, der 3 hytter, Vangshaugen, Aursjøhytta og Todalshytta er betjent i sesongen. KNT arrangerer også fellesturer, og over 1000 stykker var med oss på tur i 2019.

Roar Halten har jobbet som journalist i NRK Møre og Romsdal. Nå sist som quizmaster i Klassequizen i Møre og Romsdal. Før det som programleder for «God morgon, Møre og Romsdal», videojournalist og blant annet som leder for NRK Trafikk. Roar Halten har vært frivillig i mange år i KNT, som turleder, hyttetilsyn, dugnadsarbeider og som medlem i turkomiteen.

Kristiansund og Nordmøre Turistforening er medlem av Todalen.no.

 

Publisert: 7. mars 2020, 09:36