Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Nordvik: Feira grunnlovsdagen i forsamlingshuset

Sverre Kjølstad Sundag 18. mai 2014

I anledning 200-årsjubileet for grunnloven hadde kommunen invitert alle skolekretsene til å delta i et felles tog på Skei. Det viste seg at det bare var Stangvik skole som ville delta i dette toget, og deltakerne fra Nordvik var de med skolebarn ved Stangvik skole. Etterpå kom de til Nordvik og sluttet seg til resten. Som vanlig startet toget fra Oppistua kl 1400, med avslutning ved forsamlingshuset.

017

Toget på vei til Forsamlingshuset, der feiringa fortsette. Foto: Sverre Kjølstad

Etter en liten pause mens vi ventet på de fra Surnadal satt alle ute og koste seg i det flotte været. Etterpå bar det inn i huset hvor leder i festkomiteen, Anna Ingeborg Nordvik, ønsket velkommen og gratulerte med dagen. Så ble det sunget «No livnar det i lundar», før dagens taler, Nils Håvar Øyås entret talerstolen. Han startet med grunnlovsjubileet og Eidsvollmennene fra 1814. Etterpå var han innom jordbruksoppgjøret, og pekte på viktigheten av selvforsynt matproduksjon, i en verden med stadig vekst av innbyggere. En innholdsrik og god tale med fin framføring.

Etter talen ble det servert Innherredssodd med loff og saft, noe som smakte godt. Etterpå samles vi på Øygarden Stadion med Quiz-konkurranse hvor seks lag deltok med syv personer på hvert lag. Her ble det seier til lag 3, bestående av Thor Gunnar, Hilde, Nina Marie, Eirik, Ola N., Ola R. og Sverre. Så fikk de minste slippe til med høgdehopp og 60-meter. Mens dette pågikk var det loddsalg og salg av is og brus. Dette gjekk unna i det varme været.

Da lekene vel var over benket vi oss inne i huset på nytt, til servering av kaffe og bløtkaker. Det var tydelig at damene hadde lagt vekt på og servere flotte kaker i 17. mai farger, og velsmakende var de også. Til slutt var det premieutdeling til de som hadde deltatt på konkurransene, og trekning av loddsalget. Av gammel tradisjon ble også komiteen for juletrefesten kunngjort.

Bildegalleri fra feiringa av grunnlovsdagen på Nordvik.  Alle foto: Sverre Kjølstad

 

Publisert: 18. mai 2014, 07:42