Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Nordgarden – slepper ut ny «Todalslåt»….

Jon Olav Ørsal Laurdag 12. november 2016

Terje Nordgarden er svanger med ny CD som er planlagt å komme i mars 2017.  Alt nå slipper han første singel fra denne CD’n, og den har blitt til i Todalen, skriv Terje i sin promoteringstekst for singelen ”You Must Be the Change”. Terje Nordgarden har deltatt både på årets og fjorårets latskriverseminar på Todalshytta, og har mange «StikkUT»-turer til Storhaugen i løpet av dei par siste åra.

Terje Nordgarden er tilbake med konsert laurdag kveld!  Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Terje Nordgarden på utescena på Todalshytta tiligere i sommer. Foto: Jon Olav Ørsal

I sin omtale av singelen skriv Terje Nordgarden  ”You Must Be the Change” er den første singelen fra Nordgardens kommende album, planlagt utgitt mars 2017 på GDN Records/Musikkoperatørene. Sangen ble skrevet i Todalen, en dal langt inne i det dypeste av Møre og Romsdal. Omringet av fjell og fjorder og fantastiske, ekstreme naturomgivelser befant Terje Nordgarden seg sammen med den svenske sangerinnen Johanna Demker, som for andre år på rad arrangerte dette låtskrivertreffet – støttet av NOPA. Denne morgenen satt de på en benk ved en foss i elven Toåa. Nordgarden hadde begynt å nynne på en melodi ute på tunet etter frokost og nå var de i ferd med å gjøre om melodien til en hel låt.

Nordgarden har alltid vært inspirert av Bruce Springsteen, men har vel aldri egentlig hørt så mye ut som han. ”You Must Be the Change” derimot utviklet seg til et slikt Springsteen-anthem – en slags hymne, hvor temaet er et klassisk ”na- na-na” som alle og enhver kan synge med på. Det har blitt en liten hyllest til sin barndomshelt.

”Siden ikke Bruce skriver så mye selv for tiden, må vel noen gjøre det for han?” spøker Nordgarden.

Teksten omhandler hvordan vi alle venter på noe, hvordan vi alle håper på noe, på bedre tider, på kjærligheten, på en forandring som kan få betydelige ting til å skje i livene våre. Beskjeden i sangen er at det må være du som setter i gang den forandringen, det er du som må tenne den gnisten og som må få ballen til å rulle.

”Dette er forhåpentligvis en låt som kan inspirere folk og gi de energi til å komme seg opp av stolen eller bare simpelthen synge med og komme seg lettere gjennom de grå dagene” forteller artisten om sangen.

Låta ble spilt inn i Paradiso Studio hos Christian Engfelt som også har tatt seg av miks og produksjon. Med på laget hadde Nordgarden et kobbel av fantastiske musikere fra øverste hylle i den norske musikkverdenen. Tanken var å få til en stor og klassisk bandsound med blås, stryk og kor – og få det hele til å bli en produksjonen av dimensjoner, litt slik som de klassiske platene alla Phil Spector.

En smakebit av den nye låten kan du laste ned fra Spotify

Publisert: 12. november 2016, 11:51