Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Nordgarden med ny singel – med norsk tekst

Jon Olav Ørsal Sundag 20. oktober 2019

Terje Nordgarden er todalsvenn og godt kjent frå opphald på Todalen og konsertar på Todalshytta og Gammelfabrikken. Terje er aktiv musiker og har turnert mykje på kontinentet. Sist fredag slapp han ein ny singel ut på markedet. Den har en tekst som han har skrevet til sin far, og den er skrevet på norsk.  Og det vil nok komme mer på norsk fra Nordgarden, så dette kan nok nærmest betegnes som en forsmak. 

I sitt presseskriv har Terje Nordgarden omtalt den nye singelen slik:  «Jeg skrev denne sangen og rakk å spille den for min far to uker før han døde i fjor sommer. Det var første og siste gang jeg har sett han gråte.» Sang til min far – er andre singel fra Nordgardens kommende debutskive på norsk. Den var en av de første låtene han skrev på norsk og var en av de gode grunnene han fant til å fortsette med nettopp det. Direkteheten, nakenheten, hvordan morsmålet går rett i hjerterota uten noen form for sminke eller unødvendig estetikk.
Enkelheten i språket og formidlingen som får frem akkurat det man følte der og da. Og den gode melodien som tilfører den riktige stemningen. Sang og tekst ble skrevet i samarbeid med Amund Enger – som bl.a har skrevet ”Himmel på jord”.  Rundt et flygel på den danske øya Bornholm satte de seg ned og kom frem til tekst og melodi på det som til slutt har blitt de siste ord til sin far. Propeller Mastering tok seg av masteringen med Morgan Nicolaysen i setet.

Hør låta og last den ned her fra Propeller: https://fil.email/vEoLcDD4   Musikken ble spilt inn i Studio Paradiso på Carl Berner i Oslo med Marcus Forsgren bak spakene – fra bl.a. Jaga Jazzist. Med seg på laget har han hatt: Lise Voldsdal – violin, NGV – Norwegian Gospel Voices – kor, Henrik Mosnes – piano og Hammond B3, Terje Engen – trommer og Yngve Jordalen – bass.»

Publisert: 20. oktober 2019, 10:00