Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Nok en familiedag med smell!

Elinor Bolme Torsdag 1. juni 2017

Surnadal skytterlag og Surnadal Jeger og fiskerforening inviterer søndag under Laksefestivalen til en variert aktivitetsløype med mulighet for læring, konkurranse, flotte premier, mat og sosialt samvær for hele familien.


Jakt, skyting og friluftsliv fenger både store og små. Fjorårets arrangement ble en såpass stor suksess at lagene satser på å skape en tradisjon med familiedagen. Stedet er Angråmyra skytebane søndag 25. juni klokka 10.30-14.30. Påmelding blir fram til kl. 12.00. Da legges det opp til skyteoppvisning og skikkelig action! Etter dette kan man prøve seg på ulike skytegrener under kyndig veiledning. Det blir også matsalg og natursti som passer for alle.

Samarbeidsprosjekt

Familiedagen er blitt til som et samarbeidsprosjekt mellom skytterlaget og jeger- og fiskeforeningen og inngår i programmet for Norsk Laksefestival. Hanne Waag, Trond Gullik Mikkelsen, Rita Aarnes og Magnar Strand i komiteen for arrangementet håper mange vil bli med på en uhøytidelig og artig dag på anlegget til skytterlaget og SJFF.
De ser på dagen som en fin mulighet til å rekruttere nye aktive inn i de to lagene, samtidig som det bidrar til å skape positivt fokus på den mangfoldige aktiviteten som både Surnadal skytterlag og Surnadal Jeger- og fiskerforening står for. De forteller at skyting er en trygg aktivitet der sikkerhet og gode rutiner hele tiden er i fokus.
– Den mest acionfylte delen av familiedagen vår vil være oppvisning i regi av aktive skyttere i de to miljøene. I tillegg blir det en mulighet for å prøve seg og delta i konkurranse for hele familien. Vi får en gjennomgang av de ulike disiplinene av speaker Mons Otnes, slik at alle skal ha mulighet til å henge med.

Ulike aktiviteter

Oppvisningen og show-delen vil bestå av aktiviteter der vi demonstrerer skyting:
* Stang- og felthurtigskyting (også kalt texas-skyting, kjent fra Landsskytterstevnet).
* Lerdueskyting
* Avdeling for svartkrut
Videre blir det fem aktiviteter – lagt opp som en en skyteløype – der alle får prøve selv under kyndig instruksjon:
● Luftgeværskyting på selvanviser
● Salongskyting elektronikk 100 m DFS.
●Jaktfelt elektronikk 100 meter
● Lerdueskyting
●Miniatyr inne DFS
● Miniatyr inne Jaktfelt
– Vi synes det er flott at vi har fått komme inn under programmet til Laksefestivalen, som et tilbud til hele familien og et supplement til aktiviteten i sentrum. I tillegg til skyteshow og oppvisning, vil det bli kjempeflotte premier til de som fullfører den oppsatte skyteløypa.
Takket være svært velvillige sponsorer som Surnadal sparebank, Amfi, Gjensidige Surnadal, Talgø, Svorka Energi og Pipelife, kan arrangøren av familiedagen friste med fine opplevelser og premier til de som blir trukket ut. Eksempler på dette er en guidet tur/familiehelg i Trollheimen med friluftsliv, jakt- og fiskeopplevelser. Videre gavekort til bruk i valgfri butikker i Amfisenteret og flotte hagemøbler. I tillegg vil det vanke mindre premier til alle barn som deltar på tre øvelser eller mer.

Premieutdeling på laksefestivalen

Inngangsbilletten for å være med på skyteløypa er 50 kroner. Utdelingen av de største premiene vil skje fra festivalscenen foran Kulturhuset i sentrum klokka 16.30.
-Vi ønsker alle velkommen til familiedag! I tillegg til actionfylt oppvisning av flinke konkurranseskyttere, vil dette være en mulighet for å prøve seg på en givende aktivitet for den som er ny og nysgjerrig på disipliner som jaktskyting og baneskyting. Vi selger grillmat, kaffe og kaker slik at man kan ta med familien og få en fin totalopplevelse sammen denne søndagen, sier Magnar Strand, Rita Aarnes, Hanne Waag og Trond Gullik Mikkkelsen.

Publisert: 1. juni 2017, 11:09