Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Nok eit vellykka redningsoppdrag for Røde Kors

Elinor Bolme Torsdag 15. september 2016

Sist søndag var hjelpekorpset i Surnadal Røde Kors nok ein gong ute på oppdrag for å hjelpe ein uheldig fjellvandrar som denne gongen var på tur for å gjennomføre Trekanten i Trollheimen. Leiar Reidar Brøske har i etterkant av oppdraget motteke ei helsing frå den uheldige mannen som måtte få hjelp til å komma seg heim att, og vi har fått tillatelse til å publisera denne.

Det var Røde Kors sitt frivillige hjelpekorps som vart utkalla søndag morgon og som bisto vedkommende. Dei hadde imidlertid også god hjelp av Gøran Bolme som var behjelpelig med båtskyss, fortel Brøske. Slike positive tilbakemeldinger er så fortjent og rettferdig for mannskapene i vårt Hjelpekorps, som står på hele året for å hindre og lindre nød ved å hjelpe andre medmennesker. All vår innsats er jo frivillig og utan lønn, og da er det viktig for oss å presisere at slike reaksjonar frå dei som får hjelp er lønna som varmer ei frivillig sjel, seier Brøske. Han legg til at mannskapet var ute på to oppdrag, og eitt i dag.

Her er den rosande helsinga etter søndagens oppdrag:

Hei! 

Jeg vil gjerne gi en tilbakemelding på en redning fra Trollheimshytta søndag 11. September 2016.

Undertegnede fikk trøbbel med venstre leggmuskel lørdag 10. Sept under et forsøk på å ta trekanten i Trollheimen som dagstur. Jeg måtte innse nederlaget etter ankomst på Trollheimshytta lørdag ca kl 15:00, og det ble en ufrivillig overnatting på Trollheimshytta til søndag. Jeg gjorde et forsøk på å fortsette på søndag morgenen, men det var ikke mulig på noe vis!

Det ble kontaktet redningsmannskaper gjennom dere, og Bjørn med sitt mannskap kom til unnsetning. Jeg vil rette en meget stor takk til disse 3 karene! Makan til hyggelige redningsfolk tror jeg man skal lete lenge etter – dere er utrolig heldige som har tilgang på sånne folk – det er ikke en selvfølge. 

Som jeg har sagt til folk jeg har snakket med i dag, hvis jeg må reddes flere ganger(!), så håper jeg det er de samme karene!

Håper den som mottar e-posten kan overbringe denne takken! Tusen takk igjen!

Mvh Rune

 

Publisert: 15. september 2016, 21:26