Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Noen velger seg Sunndal….

Mari B. Redalen Torsdag 20. oktober 2016

Hvem er du?

En kar på 28, det meste av barndomsårene tilbrakt på gården Oppistua, Gjeldnes , med skattejakt til skogs, actionman, kinaputter, sauer m.m. og Jackie Chan som sunne og gode hovedingredienser som en god barndom bør ha 😉 Heller taekwondo enn fotball da , og slik er det fremdeles. likte og være apekatt da, og det er vel også delvis uforandret, om ikke forsterket den dag i dag. Er yngst av en godt voksen søskenflokk på 4, med meg selv.

På tur opp Hoåslia fra Grøa. Foto: Hallvard G

Hvor bor du?

Etter en del hit og dit, er jeg nå bosatt i vakre og ville Sunndalen, på nordmøre, så klart. Vært innnom Sunndalen, Nittedal, Molde og Røros før jeg nå har havnet tilbake til Sunndalen. Grunnen til det er enkel og grei, Sunndalen har et livlig og samlet sentrum, og naturen som ellers på nordmøre, er utrolig rik. Også er det nært familie og venner. Det er lettvint, om det er familie eller venner jeg skal treffe, eller om det er fjord eller fjell som frister.

Hva gjør du til vanlig?

Har jobbet som tilkallings vikar hos Sunndal helsetun siden jeg flyttet til Sunndalen i sommer, trives med det, og satser nå videre innen helse og omsorg. Og bli autorisert helsefagarbeider er målet etter og ha jobbet opp nødvendig jobberfaring. Alltid likt å jobbe med og rundt mennesker, og kjenner at det gir energi å hjelpe de som trenger det som mest. Før dette har jeg prøvd snekkerjobb, butikkjobb, glassfiber og sparkle jobb m.m., og sist som kjøttskjærer og slakterhjelp hos et reinsdyrslakteri.

All erfaring er god å ha med seg, er det noe som heter 😉

Hvorfor flyttet du?

Ville tilbake til fjell og fjord, og familie og venner!

Beskriv en vanlig dag

Alt etter om jeg jobber formiddag, kveld eller har fri, så varierer dagen litt. Mye tid går med til turer til fjells eller i nærmiljøet. Trening er alltids noe som opptar tiden min, enten det er løping eller rett og slett å være litt apekatt, liker allsidig trening, helst utendørs! En del serier og film har blitt konsumert, game of thrones og the walking dead, er desidert klare favoritter der. Både sofa og trening i en perfekt balanse der altså !

Fritid går mest i Turer, friluftsliv,litt jakt, trening, serier, film, tegning når jeg finner roen til det, og ganske nylig begynt å lengte en hel del nedover til Volda på Sunnmøre….

tegning

Tegning. Foto: Hallvard G

image1

Tegning. Foto: Halvard G

image2

Tegning. Foto: Halvard G

Hvor ofte er du hjemme i Todalen og når kommer vi til å se deg igjen?

Er vel innom hjembygda oftere nå en før, siden jeg nå bor så nært. Fra annen hver uke til litt sjeldnere, alt ettersom mor eller søster frister med god mat ;D

Hva viser du først og fremst til venner som besøker Todalen for første gang?

Naturen som omgir bygda så klart. Alt fra Nauståfossen inne i Kårvatn til kjente og kjære fjell, til «hemmelige» badeplasser både ved fjord og til fjells.

mot-nardabotnen-fra-inner-sula

Utsikt mot Nordåbotn fra inner Sulå. Foto: Hallvard G

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Tviler, men skal aldri si aldri. Trives veldig godt der hvor jeg er nå!

Hvordan holder dialekten din seg, som utflyttet todaling?

Ganske greit, men er vel noe pyntet på kanskje…

På gjensyn, sambygdinger !

På november får vi blogg av Brynjar A. Moe

Publisert: 20. oktober 2016, 17:47