Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Nasjonaldagen på Nordvik

Nasjonaldagen på Nordvik

Sverre Kjølstad Fredag 17. mai 2013

Med 2 år på rad med regnbyger på 17. mai, fikk vi drømmeforhold i år, med sol og 26 varmegrader i skyggen, noe som er årsbeste på Nordvik med hensyn til temperaturen. Toget startet fra Oppistua og kom i mål ved Forsamlingshuset, og som vanlig var det et stille tog etter at skolemusikken ble nedlagt. Frode Grønmyr har antydet at vi kanskje kan få todalingene til å spille for oss neste år, noe som er veldig positivt hvis det går i orden.

Etter en liten pause utendørs før vi benket oss ved bordene inne, var det klart for dagens tale ved Mons Otnes. Han kom inn på unionsoppløsningen i 1905, okkupasjonstiden fra 1940 – 1945, og fredsdagene etter 8. mai 1945. Han berørte også kongehuset som han mente står sterkt i dag, men da det var folkeavstemning om president eller kongehus var det faktisk flertall for president i Surnadal kommune. Det er vel tvilsomt om det er tilfelle i dag. Folkeavstemningen om medlemskap i EF (EU) i 1972 og 1994 var han også innom. Videre advarte han mot  likegyldighet etter at vi har fått det svært bra her i landet, noe vi etter hvert tar som en selvfølge. Han var svært positiv til at slike små samfunn som Nordvik holder på tradisjonene og arrangerer 17. mai, og avsluttet med at han håpet vi fortsetter med det langt inn i fremtiden. En god og innholdsrik tale med passende taletid på ca 15 minutter.

Så var det klart for servering som bestod av Innherredssodd, noe som smakte utmerket. For den yngre garde var det nok pølse med brød som var mest populært.Etter middagen samles vi på idrettsplassen, og her var det høgdehopping, stafett med innlagt styltegåing, balansering med egg i skei, og siste etappe med oppblåsing av ballong til den sprakk. Til slutt den obligatoriske 60-meteren, og her var det maks innsats av alle utøverne. Samtidig pågikk salg av is og brus, samt loddsalg. Til slutt var det samling inne med servering av kaffe og bløtkake, og premieutdeling til alle som deltok på idrettsplassen. Siste post på programmet var opplesing av juletrefestkomiteen, før leder i komiteen, Oddvar Mikkelsen, avrundet med å takke for fremmøte, og ønsket en fortsatt fin feiring av nasjonaldagen.

Bildeglimt frå feiringa på Nordvik.  Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 17. mai 2013, 19:33