Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Mio, min Mio

Steinar Hasselø Laurdag 20. oktober 2018

Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker blir framført på Surnadal kulturhus søndag 28. oktober. MIO, MIN MIO er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling som vekker tanker om livet og døden, det gode og det onde og om kjærlighetens makt.

Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig og han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født. Han heter ikke Bo, han heter Mio og han har det så fint, så fint hos sin far kongen. 

Det Mio ikke vet er at hans skjebne har vært bestemt i tusener av år, og nå venter reisen til Landet Utenfor og kampen mot ridder Kato. MIO, MIN MIO er et eventyr om tilhørighet og fantasi. Det er en fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre. 

Eventyrbrønn og papiraktiviteter fra 1 time før forestilling på alle spillesteder. Dette stykket passer best for de fra seks år og oppover, og selve forestillinga tar en times tid.

MERK: Det blir bare solgt nitti billetter til forestillinga.

Pressen om Mio, min Mio: 
«… en fantastisk opplevelse», terningkast 6, Romsdals Budstikke.
«Magiske, mytiske Mio», terningkast 5, Sunnmørsposten.
«Dette teamet og skuespillerne har lykkes med å gjenskape uttrykket og magien fra boka på egne kunstneriske premisser», Periskop
«Ei dramatisering som er så tru mot Astrid Lindgrens univers at denne meldaren lét seg lure», Klassekampen.

Alle foto: Tingh

Publisert: 20. oktober 2018, 20:37