Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Melder om bra forhåndsalg for Vandrefestivalen….

Jon Olav Ørsal Tysdag 13. august 2019

Norsk Vandrefestival ligg godt an med forberedelsene til festivalen som starter fredag. Det rapporteres om godt forhåndssalg, så dette ser lovende ut for begge de to konsertene både hos Slettneset Steinovnsbakeri på fredag og i Arboretet på laurdag.

Under vandrefestivalen har dei et variert programtilbud og Tom Godtland i Norsk vandrefestival minner om at det ikke bare er musikk det dreier seg om under festivalen og anbefaler både foredrag om «Mat fra skogen» med Kirsten Winge og «Utmarkhistorisk vandring» med Oddvar Mikkelsen.   –  Og best av alt er at det blir perfekt festivalvær seier Godtland og henviser til værmeldinga på yr.no.

«Mat fra skogen» – foredrag med Kirsten Winge 
LØRDAG 17. AUGUST kl. 14.00 – FESTIVALTIPIEN KR. 100.

Biolog, villmarkskokk og kokebokforfatter Kirsten Winge holder foredrag (med bilder) om mat vi finner i skogen.
Hun tar for seg gode og kortreiste råstoffer som vi høster fra naturen. Bær, sopp, vekster, vilt, fisk for å nevne noe.
Få i Norge vet mer om naturens eget matkammer enn Kirsten Winge. Forfatteren og foredragsholderen fra Søre-Osen i Trysil har gitt ut til sammen 11 bøker om alt fra tilbereding av viltkjøtt til bær og vekster. I 2015 fikk hun Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og kom for få år siden ut med boka «Den store høsteboka»

UTMARKSHISTORISK VANDRING – kl. 13.00 med Oddvar Mikkelsen
Oddvar Mikkelsen er guide på en tur fra garden Gammelstua på Nordvik. Han forteller om utmarksbeite, markaslått og seterdrift. Turen starter fra Gammelstua (Todalsvegen 513). Begrenset parkeringsplass så en del må parkere ved Nordvik Forsamlingshus ca. 700 m lenger innover fylkesvegen. Vi går opp til sommarfjøset, videre langs den gamle seterstien til Nordviksetra. På vegen skal vi innom tufter av markaløer og får høre om gamle stedsnavn knyttet til bruken av utmarka, som Mjøkhaugen, Saftsupbekken, Kaktollå og Sjur-Guriløa. Fra setra går vi videre til noen av løene som ligger lenger opp i lia og følger traktorveg ned til bygda igjen. Turen vil vare totalt ca 3 timer med flere pauser. Høgdeforskjellen er ca. 350 meter. Det meste er langs stier og traktorveger. Det går også veg rett ned til Forsamlingshuset for de som parkerer der.
Pris pr deltaker kr. 50.
PS! Kanskje blir det noe å bite i når dere når toppen?

Publisert: 13. august 2019, 19:14