Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Medalje til deltakarar i Tysklandsbrigaden

Jon Olav Ørsal Onsdag 20. september 2017

Tysdag var det ein enkel seremoni og utdeling av deltakarmedaljen frå Tysklandsbrigaden. Frå 1947 til 1953 var det rundt 50.000 norske soldatar som deltok i Tysklandsbrigaden.  Brigaden skulle den gongen sikre ei fredeleg gjenoppbygging av Tyskland og hindre at russerne skulle invadere Vest-Europa. 

Major Dag Torhaug frå HV-11 delte ut medaljene på vegne av forsvarssjefen og det var denne gongen 4 herfrå kommunen som tok i mot. Veteranane fikk medaljen innstifta for dem som tenestegjorde i Tysklandsbrigaden samt Forsvarssjefens medalje for deltaking i internasjonale operasjonar. Diplomer og eit veterankort fulgte med medaljene.Det var major Dag Torhaug fra HV-11 som på vegne av forsvarssjefen delte ut medaljene.

Fikk medaljer: Olav Gjengstø, Johan Jærvard Gravvold, Bjarne Ranes, Jon Ørsal var tilstede og fikk medaljen av major Dag Torhaug på sjukeheimen. Medalje vart også tildel Johannes Sigmund Holten, Ansgar Bøe, Peder og Sivert Bævre. Foto: Driva/Geir Forbregd

– Etter denne utdelinga kanskje det melder seg flere som skal ha medaljene, sier Dag Torhaug, som vidare takka Olav Jostein Holten og Indre Nordmøre forsvarsforening for initiativet til utdelinga. Det er takk være Olav Jostein Holten at vi er her i dag, sa Torhaug under medaljeseremonien.

Publisert: 20. september 2017, 18:00