Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Luftig tur over Trollhøtta

Mari B. Redalen Sundag 27. juli 2014

Lørdag var det klart for den lenge planlagte drømmeturen over Trollhøtta. Denne turen stod på programmet til Norsk Vandrefestival i fjor, men ble da avlyst på grunn av dårlig vær og dermed ble det nytt forsøk i år. Denne gangen var turen fulltegnet, og det var 13 deltakere inkludert guiden Camilla Marstrander Askildsen som er lærer ved Nordmøre folkehøgskule. 4 todalinger stilte på turen: Tove Talgø Brøndbo, Jo Gjeldnes, Mari B. Redalen og Bjørn Kvendset.

Turen startet i enden på bomvegen i Søyådalen 07.30, med frisk og opplagt gjeng. Vi passerte Mellingsetra og fortsette videre innover Søyådalen mot en av Trollhøttas 4 topper.  Starter traversen over eggen fra toppen på 1291 moh, og videre til den største på 1328 moh og videre ned til Botnvatnet. Spennende var det, men alle klarte fint å passere de luftige punktene på turen, selv om noen var litt mer skjelven enn andre. Guiden med god hjelp av den erfarne klatrer Jo var gode til å bistå de som trengte litt bistand.

Været på turen var bra, selv om vi startet med litt morgentåke som lettet ganske fort, og det var godt og varmt. Tordenværet som dominerte lenger inne i Trollheimen kom heldigvis aldri utover til Trollhøtta, der vi oppholdt oss. Deltakerne fikk mange gode minner fra dagen, og vi ble nok inspirert til planlegging av flere turer utover sommeren. Mange fine turer som gjenstår i området, og kan nevne fine turmål som Pekhytta, Rognebba, og Blånebba som ble mye omsnakket iløpet av dagen.

Heile gruppa samla på turen over Trollhøtta. Foto: Camilla M. Askildsen

Fakta for turen til Trollhøtta, slik den er beskrevet av Turistforeningen:
Tur til Trollhøtta (1291/1328 moh).Turen over hele traversen er på 22 km, totalt 1400 m stigning og 9 timers gange. Turen omfatter et kort parti med delvis luftig klyving.

Bildeglimt fra den flotte turen over Trollhøttatraversen:    Foto: Jo Gjeldnes og Mari B. Redalen

 

Først publisert: 27. juli 2014, 16:05 - Sist oppdatert: 29. juli 2014, 21:42